Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Penktadienį namuose balsavo 3,3 tūkst. gyventojų

​Renkant Šilutės rajono valdžią, Trakų merą ir Seimo narį Varėnos-Eišiškių apygardoje penktadienį balsuodami namuose savo valią išreiškė daugiau kaip 3,3 tūkst. rinkėjų, pranešė Vyriausiosios rinkimų komisija (VRK).
Išankstinis balsavimas
Balsadėžė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau balsavo 627 Šilutės ir 860 Trakų rajonų bei 1 838 Varėnos-Eišiškių apygardos rinkėjai.

Balsavimas namuose tęsiasi ir šeštadienį.

Teisė balsuoti namuose yra suteikta neįgaliesiems, dėl ligos laikinai nedarbingiems ar 70 metų sukakusiems bei vyresniems rinkėjams.

Teisė balsuoti namuose yra suteikta neįgaliesiems, dėl ligos laikinai nedarbingiems ar 70 metų sukakusiems bei vyresniems rinkėjams.

VRK duomenimis, Šilutės rajono rinkėjų sąrašuose iš viso yra 38 593 asmenys, Trakų – 28 913, Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje – 30 214 asmenų.

VRK skaičiavimais, šių metų kovo 1-ąją savivaldybių tarybų rinkimuose pirmąją balsavimo namuose dieną balsavo 663 Šilutės ir 1 067 Trakų rajono rinkėjai. Per 2012 metų Seimo rinkimų pakartotinį balsavimą Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje šis rodiklis buvo gerokai mažesnis – 1 583 rinkėjai.

Pakartotinių rinkimų Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 8 ir 21 dienomis panaikino rinkimų šiose savivaldybėse rezultatus. Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje renkamas dėl to, kad čia per 2012 metų Seimo rinkimus parlamentaru tapęs Algis Kašėta, kovo 15-ąją buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.

Pakartotiniuose rinkimuose dėl 25-ių Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių, įskaitant merą, mandatų kovos septynios politinės partijos ir visuomeninis rinkimų komitetas, iš viso iškėlę 366 kandidatus. Trakų rajone, kuriame savivaldybės taryba buvo išrinkta per pakartotinius rinkimus birželio 7-ąją, šį sekmadienį bus pakartotinai balsuojama už merą – daugiausia balsų surinkusius liberalę Editą Rudelienę arba socialdemokratą Vytautą Zaliecką.

Vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje varžysis daugiausia rinkėjų palankumo pelnę Lenkų rinkimų akcijos atstovas Andžejus Andruškevičius ir socialdemokratas Vidas Mikalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius