Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Šiaulių meras Artūras Visockas: „Skundiko etiketė man neprilipo“

Šiauliuose, jau praėjus pusvalandžiui po rinkimų baigties, buvo aiškus nugalėtojas ir būsimasis meras. Tai – Artūras Visockas, nepartinio sąrašo lyderis, kuris prieš ketverius metus į tarybą pateko kaip laisvas kandidatas. .A.Visockas laimėjo prieš savo oponentą Seimo narį Valerijų Simuliką dvigubu rezultatu.
Artūras Visockas. Šiaulių mero rinkimai
Artūras Visockas. Šiaulių mero rinkimai

Seimo narys Valerijus Simulikas jau 20 val. 45 min. paskambino A.Visockui ir pasveikino su pergale: „Šiauliai pasirinko tą, kuris jiems geriausias. Aš grįžtu į Seimą. Nemanau, kad mes rinkimus pralaimėjome.“

Valerijus Simulikas. Šiaulių mero rinkimai
Valerijus Simulikas. Šiaulių mero rinkimai

Aš grįžtu į Seimą. Nemanau, kad mes rinkimus pralaimėjome.

V.Simulikas priminė, kad jo judėjimas taryboje pelnė keturias vietas: „Mielai bendradarbiautume. Jei ne – dirbsime opozicijoje.“

V.Simuliko būstinėje vyravo lengvo baliaus nuotaika. Visi valgė, gėrė ir linksminosi.

Atsipalaidavo, nes mero savo komandoje jie jau neturės. Į tarybą patekęs Denis Michalenkas, sąraše žengęs pirmuoju numeriu, prisipažino, kad valdančiojoje koalicijoje dirbti būtų gerokai įdomiau. 

„Aš nekerštingas“

A.Visocko būstinėje – rami džiaugsminga nuotaika. Keletas bokalų alaus, šiek tiek užkandžių. Šaldytuve jau laukia šampanas.

Čia svečiavosi Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, o vėliau prisijungė ir socialdemokratas Seimo narys Arvydas Mockus.

Būsimasis meras – kaip visad ramus. „Šiandien jau baigti vienos dienos darbai. Rytoj laukia kiti. Kai taip dirbi kiekvieną dieną, per kelerius metus šį tą gali nuveikti.“

Šiaulių mero rinkimai
Šiaulių mero rinkimai

A.Visockas teigia, kad visą rinkiminę kampaniją dirbo kuo nuoširdžiau. Stengėsi nesityčioti iš savo oponentų, nors tai galėjo padaryti tiesioginiame eteryje prieš visą Lietuvą.

„Nevykome į organizacijas nekviesti. Taip pat nesibeldėme pas žmones į butus. Nesityčiojome iš oponentų. Kas iš to – juodinti Seimo narį, kuris dirba Šiauliams, su kuriuo teks dirbti toliau? Net jei ir turi demaskuojančių faktų, jis vis tiek per penkiolika metų kažką gero nuveikė“, – kalbėjo A.Visockas.

A.Visockas teigia, kad paskutines dvi savaites buvo smarkiai dergiamas.

Jis atskleidė, kad didžiausias džiaugsmas – žinojimas, kad dauguma jo laimėtų balsų – tikri.

„Jei būčiau juodinęs oponentus, nežinočiau, ar laimėjau naudodamas įvairius triukus. Dabar – jaučiu tikrą palaikymą iš žmonių“, – tikino jis.

Dvigubu rezultatu laimėjęs A.Visockas teigia, kad paskutines dvi savaites buvo smarkiai dergiamas, tačiau dar nežino, kieno tai rankų darbas.

„Buvau apšaukiamas skundiku. Mokytojams buvo sakoma, kad Visockas uždarys mokyklas. Net buvo skelbiama, kad mano vaikai nemandagūs. Tai labai žeidžia, tačiau jokia etiketė man nelipo.

Rezultatai – to įrodymas. Dabar belieka žiūrėti, kokios jėgos – blogosios ar gerosios – įsivyraus taryboje. Gerų žmonių ten yra pakankamai. Gal supras blogosios jėgos, kad nesu kerštingas. Kad jos manęs nepalenks. Tegul jie atsitiesia“, – kalbėjo A.Visockas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius