Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija atlieka dar tris ikiteisminius tyrimus dėl rinkimų pažeidimo

Pastarosiomis dienos policija pradėjo tris ikiteisminus tyrimus dėl galimų pažeidimų per merų rinkimus. Vienas ikiteisminis tyrimas atliekamas Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kiti du – Alytaus ir Tauragės apskričių komisariatuose, BNS penktadienį pranešė Policijos departamento atstovė Lina Nemeikaitė.
Balsavimo pažeidimai Šiaulių rajone
Balsavimo pažeidimai Šiaulių rajone
Temos: 2 Rinkimai Tauragė

Šiaulių ir Tauragės apskričių pareigūnai atlieka tyrimus dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, o Alytaus – dėl šmeižimo.

Per dešimt dienų (nuo kovo 4 iki kovo 13 dienos 11 val.) Lietuvos policijos įstaigos gavo 44 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais.

Daugiausia – 14 – pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, 11 gauta iš Tauragės, septyni – iš Utenos, keturi – iš Vilniaus apskrities.

Nuo metų pradžios dėl galimų pažeidimų per savivaldos rinkimus policija gavo apie pusę tūkstančio pranešimų, atliekama apie pusšimtis ikiteisminių tyrimų.

Merai antrajame ture renkami 40-tyje savivaldybių, tačiau balsuoti iš anksto galima visose 60-yje savivaldybių. Trečiadienį ir ketvirtadienį vyko išankstinis balsavimas, penktadienį balsuojama namuose.

Prezidentė D.Grybauskaitė ketvirtadienį paragino Seimą svarstyti Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovybės keitimą prieš kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus, nes komisija, pasak šalies vadovės, netinkamai reaguoja į pažeidimus.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius