Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prisiekė naujai išrinkta Klaipėdos savivaldybės taryba

Bevaldystė Klaipėdoje truko vos vieną dieną. Antradienį į paskutinį posėdį rinkosi praėjusios kadencijos Klaipėdos savivaldybės tarybos nariai. O ketvirtadienį jau prisiekė naujai išrinktoji taryba. Porą dienų prieš priesaiką į tarybą deleguoti politikai oficialiai paskelbė, kas sudarys valdančiąją daugumą, o kurie tarybos nariai liks už koalicijos borto. Pirmasis naujai išrinktos tarybos posėdis prasidėjo visų jos narių priesaika.
Darbą pradėjo naujai išrinkta Klaipėdos savivaldybės taryba
Darbą pradėjo naujai išrinkta Klaipėdos savivaldybės taryba / L. Sėlenienės nuotr.

Klaipėdos savivaldybės tarybos priešakyje žingsniuojantys liberalai į valančiąją koaliciją pasikvietė dar 3 politines partijas ir vieną rinkimuose debiutavusį visuomeninį komitetą.

Dar antradienį pasirašyta sutartimi patvirtinta, kad valdančiąją koaliciją Klaipėdoje, be 12 Liberalų sąjūdžio atstovų, sudarys ir 4 politinės partijos „Rusų aljansas“ nariai, 3 mandatus pelnę socialdemokratai, 2 tvarkiečiai ir tiek pat „Klaipėdos“ visuomeninio komiteto atstovų. 

Už daugumos borto liko šiųmečiuose savivaldybių tarybų rinkimuose debiutavęs visuomeninis komitetas „Puteikis plius“, laimėjęs 3 mandatus, konservatoriai, laimėję keturis mandatus, ir vienintelis Rusų sąjungos atstovas.

Iš 31 politiko ką tik prisiekusioje 8-ojoje Klaipėdos savivaldybės taryboje dirbs 14 senbuvių. Vienas iš jų – tvarkietis Artūras Razbadauskas pirmajame tarybos posėdyje nedalyvavo, mat buvo išvykęs į neatidėliotiną komandiruotę. 

L. Sėlenienė/Vytautui Grubliauskui  įteiktos Klaipėdos miesto mero regalijos
L. Sėlenienė/Vytautui Grubliauskui įteiktos Klaipėdos miesto mero regalijos

Kas užims svarbiausius postus, daugiausia rinkėjų balsų susišlavę liberalai paviešino dar gerokai prieš pirmąjį naujos tarybos posėdį. Antrai kadencijai uostamiesčio meru išrinktas Vytautas Grubliauskas tinkamiausiu kandidatu į savivaldybės administracijos vadovus įvardijo šiuo metu bendrovės „Regitra“ Klaipėdos skyriaus vadovo pareigas einantį liberalą Saulių Budiną. Iki šiol šias pareigas ėjusi Judita Simonavičiūtė užėmė vicemerės postą.

Antruoju mero pavaduotoju liko ir praėjusią kadenciją šias pareigas užėmęs Artūras Šulcas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius