Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkėjų aktyvumas antrajame ture – perpus mažesnis

Antrajame merų rinkimų ture balsuojama gerokai pasyviau nei prieš dvi savaites – šįkart rinkėjų aktyvumas perpus mažesnis nei per rinkimų pirmąjį turą. Trečiadienį, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, savo valią renkant merus pareiškė 11,4 tūkst. arba 0,59 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsavo 1,22 proc. (30,9 tūkst.) rinkėjų.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Šį trečiadienį aktyviausiai rinkėjai balsavo Varėnos rajone (1,63 proc.) ir Širvintų rajone (1,15 proc.), o mažiausiai aktyvūs buvo rinkėjai Šiaulių rajone (0,1 proc.) ir Klaipėdos rajone (0,2 proc.). 

Ketvirtadienis – paskutinė diena rinkėjams, norintiems iš anksto pareikšti savo valią merų bei Seimo nario sostinės Žirmūnų apygardoje rinkimuose. Savo balsą atiduoti galima visose Lietuvos savivaldybėse iki 20 valandos.

Merai antrajame ture renkami 40-tyje savivaldybių, tačiau balsuoti iš anksto galima visose 60-yje savivaldybių.

Taip pat ketvirtadienį tęsiamas balsavimas specialiuose paštuose – čia balsuoja ligoninėse, globos namuose, laisvės atėmimo vietose esantys rinkėjai, taip pat atliekantys karo tarnybą, esantys karinėse misijose užsienyje. Balsavimas specialiuosiuose paštuose vyks ir penktadienį.

Penktadienį prasidės balsavimas namuose. Balsuoti namuose teisę turi neįgalieji, taip pat dėl ligos laikinai nedarbingi arba sulaukę 70 metų ir dėl sveikatos būklės patys jau negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius