Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šilutės valdžios, Trakų mero ir Seimo nario Varėnoje rinkimai rūpėjo maždaug trečdaliui rinkėjų

Į Šilutės rajono valdžios, Trakų mero ir Seimo nario Varėnos-Eišiškių apygardoje rinkimus sekmadienį ėjo maždaug kas trečias šių rajonų gyventojas – iš beveik 98 tūkst. rinkėjų balsavo mažiau negu 30 tūkst. žmonių.
Balsavimas Kaune
Balsavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Balsuoti atvyko apie 29 proc. balsavimo teisę turinčių žmonių, 20 val. parodė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmą kartą rinkimų istorijoje pradėtas skelbti skaitliukas.

Varėnoje rinkti Seimo nario, Trakuose – mero, o Šilutėje – savivaldybės tarybos buvo atėję beveik 28,3 tūkst. tų rajonų gyventojų. VRK duomenimis, ten iš viso registruota 97,7 tūkst. rinkėjų.

VRK duomenys rodo, kad Varėnos-Eišiškių  rinkimų  apygardoje 19 valandai balsus jau buvo atidavę 24,68  proc. rinkėjų, Trakų rajone – 23,61 proc., o Šilutės rajone – 31,54 proc. rinkėjų.

VRK duomenimis, iš anksto dar balsavo 2 121 (5,5 proc.) Šilutės ir 1 987 (6,87 proc.) Trakų rajonų bei Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardos 3 045 (10,08 proc.) rinkėjų.  

Pakartotinių rinkimų  Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų   rinkimų  įstatymo pažeidimus  pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 8 ir 21 dienomis panaikino   rinkimų  šiose savivaldybėse rezultatus. Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų  apygardoje renkamas dėl to, kad čia per 2012 metų Seimo   rinkimus  parlamentaru tapęs Algis Kašėta, kovo 15-ąją buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako esąs patenkintas rinkėjų aktyvumu.

„Rinkėjų aktyvumas, mano galva, yra pakankamai didelis – galima pasidžiaugti. Kaip antrą kartą vykstant Varėnoje ir Trakuose. Lygiai tą patį pasakyčiau ir apie šilutiškius. Jų aktyvumas – apie 40 proc. – savivaldybės tarybos rinkimuose tikrai yra iš tų, kuris vienas yra  iš didesnių tų rinkimų, kada jie vyksta atskirai“, – sekmadienį spaudos konferencijoje sakė Z.Vaigauskas.

Pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas

Policija pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą ir gavo 22 pranešimus dėl galimų rinkimų tvarkos pažeidimų.

„Iš 22-iejų, 15 gauta Šiltutės rajone, 6 – Trakų rajone ir vienas Varėnos-Eišiškių rinkiminėje apygardoje“, – sekmadienį spaudos konferencijoje sakė Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas.

Policija pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą ir gavo 22 pranešimus dėl galimų rinkimų tvarkos pažeidimų.

Pasak jo, rinkimų rytas rodė, kad policija turės intensyviai dirbti, – pirmas pranešimas buvo gautas vos atsidarius rinkimų apylinkėms, tačiau nuogastavimai nepasitvirtino.

„Pirmasis pranešimas buvo gautas iš Trakų, kad pasirodė neblaivus pilietis, policijai jam teko surašyti du protokolus – už pasirodymą viešoje vietoje girtam ir už chuliganizmą, nes vartojo necenzūrinius žodžius. Vėliau pastebėjome, kad gaunami pranešimai dažnai nepasitvirtindavo. Ir tik apie 13 val. policija gavo Šilutės rajone pranešimą gaunami, kad pilietis U. Macikų kaime žmones agituoja balsuoti už pilietį N. ir už tai siūlo 10 eurų atlygį, todėl pagal tą faktą buvo pradėtis ikiteisminis tyrimas“, – teigė S.Gagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius