Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialdemokratai skyrė Jurgiui Krasnickui papeikimą, bet dėl mero posto jis kovos toliau

Lietuvą „n...“ pasiuntusio, dar vienos kadencijos Alytaus mero poste siekiančio Jurgio Krasnicko elgesį svarsčiusi socialdemokratų partijos etikos komisija nusprendė bendražygiui skirti papeikimą už elgesį, žeminantį partijos vardą, tačiau iš rinkimų kovos jis nešalinamas. „Aš manau, kad rinkėjai priims sprendimą“, – sakė laikinoji komisijos vadovė Ona Balevičiūtė. Pats Alytaus meras antradienį prašneko, kad prieš jį puolimą suorganizavo, jo žodžiais, ne mūsų Lietuvos struktūros.
Jurgis Krasnickas
Alytaus meras Jurgis Krasnickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Papeikimas – už tuos žodžius, kuriuos jis pasakė įrašuose, net jei tai būtų sumontuota iš atskirų žodžių. Komisija nusprendė, kad prie to klausimo bus sugrįžta, kai bus pateikti kompetentingų teisėsaugos institucijų įrašai dėl sumontavimo ar nesumontavimo“, – sakė O.Balevičiūtė.

Pirmininkė pridūrė, kad jeigu paaiškės, kad jo kalba įraše nesumontuota, gali būti, jog J.Krasnickas bus išmestas iš partijos.

Kitų pasiūlymų, pavyzdžiui, pašalinti Alytaus merą iš partijos, nebuvo.

Ji nenorėjo sutikti, kad papeikimas per švelni priemonė. Skirti papeikimą vienbalsiai nusprendė visi 8 posėdyje dalyvavę socialdemokratai. Kitų pasiūlymų, pavyzdžiui, pašalinti Alytaus merą iš partijos, nebuvo.

J.Krasnickas iš posėdžio išėjo gerai nusiteikęs.

Jis  kartojo, kad įrašas, kuriame jis kalba apie milijonų vagystes, yra sumontuotas.

Socialdemokratas pripažino sulaukęs partijos kolegų priekaištų. „Taip, žinoma, juk po tokių montažų nukenčia ir mano, kaip mero įvaizdis, ir partijos įvaizdis, tai kaip gali man neišsakyti priekaištų? Aš manau, kad jie išsakė teisingai. Esu atsiprašęs už tą montažą ir kolegų atsiprašiau“, – teigė jis.

J.Krasnickas nemano padaręs ką nors bloga: „Mano veiksmai tokie, kad aš žmones priimu kaip draugus. Čia mano didžioji klaida. Niekada nesitiki, kad tau padarys kiaulystę.“

Apie išėjimą iš partijos nesvarstė

Jis užsiminė, kad buvusi Alytaus miesto teatro direktorė Laura Radzevičiūtė gali turėti ir daugiau panašių įrašų.

Sistemos žmonės. Galiu drąsiai pasakyti, kurie atstovauja tam tikroms struktūroms, tik ne mūsų Lietuvos.

J.Krasnickas tikino nesvarstęs glimybės išeiti iš partijos.

„Nesijaučiu nieko... Taip, pridariau problemų. Bet jeigu didžiausias nusikaltimas Lietuvoje nusikeikti, ką aš prisipažinau, o būti korumpuotam, vogti tai ne nusikaltimas, tada aš kažko nesuprantu, – samprotavo jis. – Neįsižeiskite, bet žiniasklaida galėtų nagrinėti, kodėl prieš asmenį, kurį gina Konstitucija, panaudotas šmeižtas, šantažas, provokacija. Kažkodėl aš dabar gaunuosi daug blogesnis žmogus už tuos, kurie mane įrašinėjo be teismo sprendimo.“

Čia pat Alytaus meras kalbėjo puikai žinantis, kas visa tai suorganizavo: „Sistemos žmonės. Galiu drąsiai pasakyti, kurie atstovauja tam tikroms struktūroms, tik ne mūsų Lietuvos."

Jis kategoriškai atsisakė įvardinti tuos žmones. „Viena jau išsiviešyjo“, – pridūrė jis. Anot mero, jeigu jis būtų įvardinęs L.Radzevičiūtę anksčiau, ji būtų jį apkaltinusi šmeižtu, todėl esą kitų „organizatorių“ jis įvardinti nenori.

Savo galimybių rinkimuose jis vertinti nenorėjo: „Alytiškiai žino, kad vaikų nevalgau, kad juos myliu, rūpinuosi. Per tai mane ir pagavo. Kaip sako – gerais ketinimais pragaras grįstas, norėjau padėti pakankamai jaunai, man į dukras tinkančiai moteriai, kad susiprastų, nu, nesusiprato.“

„Lietuva eina n...“

Apie J.Krasnicką Lietuva sužinojo „Youtube“ pasirodžius garso įrašui, kuriame buvo girdėti,  kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau – arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

Aš perpratau mechanizmus, aš manau – arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto.

Buvusi Alytaus miesto teatro direktorė L.Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką. Be kita ko, įraše girdima, kaip L.Radzevičiūtės pašnekovas sako: „Vardan ko, Laura, aš dabar turėčiau stengtis?“. Moteris atsako: „Vardan tos Lietuvos, mere“.

„Eina ji n...“, – pokalbį baigia pašnekovas.

Pats J.Krasnickas pirmadienį kreipėsi į policiją, prašydamas įvertinti L.Radzevičiūtės veiksmus, kai ši paviešino slapta įrašytą jų pokalbį.

„Kadangi esu tas meras, prie kurio rankų neprilipo nė vienas litas, o kai kas dar ir neteko galimybių pažarstyti valdišką gerą, visiškai nesistebiu, kad esu neparankus ir mane siekiama bet kuria kaina sukompromituoti ir pašalinti“, – teigė J.Krasnickas. L.Radzevičiūtės poelgį jis pavadino atstumtos moters kerštu.

L.Radzevičiūtė interviu 15min.lt teigė pati sulauksi J.Krasnicko dėmesio, bet jį ignoravo.

 Asmeninio albumo nuotr./Laura Radzevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Laura Radzevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius