-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp kandidatų į Alytaus savivaldybės tarybą – areštinėje sėdintis Raimondas Jančiauskas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė pirmojo prašymo panaikinti kandidato į savivaldybės tarybos narius teisinę neliečiamybę. Šiaulių apygardos prokuratūra į VRK kreipėsi dėl kandidato į Alytaus miesto savivaldybės tarybą Raimondo Jančiausko imuniteto panaikinimo, BNS informavo komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.
Raimondas Jančiauskas
Raimondas Jančiauskas / Alytaus savivaldybės nuotr.
Buvęs Alytaus miesto mero patarėjas R.Jančiauskas į visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus sąjūdis“ sąrašą įrašytas 12 numeriu.

Kaip BNS informavo Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas Martynas Povilaitis, R.Jančiauskas yra teisiamas, jam skirtas trijų mėnesių suėmimas.

R.Jančiauskas kaltinamas, kad su bendrininkų grupe, kurioje buvo ir jo tėvas Kęstutis Jančiauskas, esą suklastojo įvairaus pobūdžio prašymus, išvadas dėl žemės nuosavybės atkūrimo.

Akmenės rajono apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl dokumentų klastojimo, sukčiavimo stambiu mastu ir poveikio liudytojui.

R.Jančiauskas kaltinamas, kad su bendrininkų grupe, kurioje buvo ir jo tėvas Kęstutis Jančiauskas, esą suklastojo įvairaus pobūdžio prašymus, išvadas dėl žemės nuosavybės atkūrimo. Nuo 2011-ųjų birželio atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apgaule užvaldyta daugiau kaip 800 tūkst. litų vertės turto.

Įstatymas numato, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus kandidatų sąrašus ir kandidatus, kol įsigalioja galutiniai rinkimų rezultatai, kandidatas be VRK sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius