Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas Bronislovui Burgiui neatvėrė kelio į savivaldos rinkimus

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ketvirtadienį atmetė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo neleisti Bronislovui Burgiui dalyvauti savivaldos rinkimuose.
KTU gimnazijos „flash mob“ akcija
KTU gimnazijos „flash mob“ akcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

LVAT konstatavo, kad B.Burgis nepasirūpino, kad gyvenamosios vietos deklaravimas Vilniuje būtų atliktas tinkamai ir iki galo.

Konservatorių į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kandidatu keltas buvęs Kauno technologijos universtiteto gimnazijos direktorius B.Burgis tvirtino laiku, tai yra dar 2014 metų lapkričio 22 dieną, deklaravęs gyvenamąją vietą Vilniuje. Anot jo, vėliau paaiškėjo, kad deklaravimo procedūra sėkmingai nebuvo užbaigta, negavus pastato, kuriame jis gyvena, savininkų sutikimo. Tai esą įvyko dėl nuo B.Burgio nepriklausančių aplinkybių ir ne dėl jo kaltės.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS yra sakęs, kad B.Burgis gyvenamąją vietą yra deklaravęs Kaune, o siekė tapti Vilniaus miesto savivaldybės nariu. Pagal įstatymą, kandidatuoti galima tik į tos savivaldybės tarybą, kurioje asmuo yra deklaravęs gyvenamąją vietą.

LVAT pažymėjo, kad B.Burgis, deklaruodamas gyvenamąją vietą ne savo nuosavame būste Vilniuje, privalėjo pats pasirūpinti, kad savininkai per nustatytą 7 dienų terminą pateiktų reikalingą sutikimą dėl gyvenamosios deklaravimo. Anot teismo, kandidatas turėjo teisines ir faktines galimybes pasirūpinti savo naujos gyvenamosios vietos deklaravimo tinkamumu, tačiau to nepadarė.

B.Burgis buvo įrašytas septintuoju numeriu į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų sąrašą į sostinės tarybą.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius