-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už ką balsavo klaipėdiečiai: vieni troško permainų, kitiems liberalai nepakeičiami

Už rinkimų apylinkių durų verda aršios diskusijos, kas už ką balsavo ir ko tikisi iš naujos valdžios. Klaipėdiečiai vieningos nuomonės neturi. Vieni mano, kad dabartinis meras Vytautas Grubliauskas su savo komanda puikiai tvarkosi mieste, kiti negaili jam kirčių tikindami, kad uostamiestis jau pribrendo dideliems pokyčiams.
Rinkimai Klaipėdoje
Rinkimai Klaipėdoje / L. Sėlenienės nuotr

Kam ketveriems metams patikėti savivaldybės tarybos vairą, klaipėdiečiams apsispręsti nelengva. Vieni sako turintys daug lūkesčių, kiti atvirauja balsuoti atėję tik dėl formalumo, treti  sako balsavę už bet ką, kad tik ne už dabartinę Klaipėdos valdžią.

Klaipėdietė Rima palaiko tuos uostamiesčio gyventojus, kurie žavisi dabartinio mero ir jo komandos darbais. Ir balsavo ji už liberalus – kad jų darbai būtų tęsiami.

L. Sėlenienės nuotr/Rima Mickienė
L. Sėlenienės nuotr./Rima Mickienė

„Manau, kad dabartinei valdžiai reikia pabaigti pradėtus darbus, tad balsavau už liberalus ir Vytautą Grubliauską. Akivaizdu, kad Klaipėda keičiasi, tačiau ne taip lengva mieste viską pakeisti. Čia juk ne šiukšles išnešti“, – pasakojo klaipėdietė Rima Mickienė.

Dažnas iš rinkimų apylinkių traukęs klaipėdietis prisipažino savo balsą atidavęs gal ir už nelabai patikusius kandidatus į merus ar savivaldybių tarybas, tačiau balsuoti už dabartinę miesto valdžią atviravo nebenorįs.

L. Sėlenienės nuotr/Snieguolė Kasabutskienė
L. Sėlenienės nuotr./Snieguolė Kasabutskienė

„Tikiuosi, kad nauja valdžia dirbs geriau, tad ir balsavau ne už dabartinę valdžią. Mano manymu, miestui reikia pokyčių. Tik neaišku, kaip juos pavyks įgyvendinti. Atrodo, kad galimybė rinkti merą tiesiogiai gali savivaldybę įstumti į aklavietę. Jei dauguma dirbs sau, o meras sau, nieko gero nebus“, – svarstė klaipėdietė Snieguolė Kasabutskienė.

Tokiai nuomonei pritaria ir klaipėdietė Nijolė. Moteris tikina balsuoti atėjusi tik dėl formalumo.

L. Sėlenienės nuotr/Klaipėdietė Nijolė
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Nijolė

„Aš jau niekuo nebetikiu ir už ką balsuoti savivaldybių tarybose nebėra svarbu. Jei bus ne liberalai, bus kiti, o pokyčių nebus jokių, nes pažadų po rinkimų niekas neskuba tesėti.  Atrodo, kad tas žmonių balsavimas tik formalumas“, – nuogąstavo klaipėdietė Nijolė.

L. Sėlenienės nuotr/Sutouktiniai Jūrijus ir Marina
L. Sėlenienės nuotr./Sutouktiniai Jurijus ir Marina

Sutuoktiniai  Jurijus ir Marija vienbalsiu tikina, kad valdžia Klaipėdos senjorus paliko nuošalyje. Pensininkai tikina norintys baseinui nuolaidų, nemokamo visuomeninio transporto, kitokių lengvatų.

Tačiau jų nesiūlė nė vienas kandidatas į uostamiesčio merus ar tarybos narius. Tad pensininkai sako balsavę už dabartinį Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską ir jo bendrapartiečius. Senjorai svarsto, kad per vieną kadenciją meras nespėjo realizuoti savo planų, tad pokyčių lauks kitus ketverius metus.

O štai klaipėdietis Saulius Dirškus irgi sako balsavęs už liberalus, nes kitų kandidatų veidai jam nepažįstami ir  pavardės negirdėtos.

L. Sėlenienės nuotr/Saulius Dirškus
L. Sėlenienės nuotr./Saulius Dirškus

„Aš priekaištų dabartinei valdžiai neturiu, tik būtų gerai, kad šalies valdžia čia daugiau lėšų paliktų. Aš esu buvęs jūrininkas ir žinau, kaip atrodo klestintys uostamiesčiai. Tikiuosi, kad Klaipėdos merui pavyks išsikovoti, kad uostamiesčiui būtų atriekta ne mažiau, nei Vilniui“, – svarstė klaipėdietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius