-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienintelis kandidato į Alytaus merus Vytauto Grigaravičiaus interesas – žmona

Visuomeninio rinkimų sąjūdžio „Alytaus piliečiai“ kandidatas į Alytaus merus Vytautas Grigaravičius ne tik rinkėjams, bet ir Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) nedeklaruoja savo viešų ir privačių interesų.
Vytautas Grigaravicius su ginklu
Vytautas Grigaravicius su ginklu / TV3 nuotr.

Ten, kur kiti kandidatai įrašo savo einamas pareigas verslo bendrovėse, valstybinėse ar biudžetinėse įstaigose, savo ir sutuoktinių turimas bendrovių akcijas, einamas visuomenines pareigas ir kita, V.Grigaravičius deklaravo tik žmonos Jolantos Grigaravičienės pavardę.

Tai paaiškėjo peržiūrėjus VRK interneto svetainėje viešai skelbiamus politiko rinkimų dokumentus.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas trečiadienio rytą nustebo, išgirdęs, jog kandidatas nėra pateikęs interesų deklaracijos.

„Ši deklaracija pateikti yra privaloma. Savaime suprantama, turinio mes netikriname, čia jau Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos reikalas“, – teigė Z.Vaigauskas.

Pats V.Grigaravičius tikina, jog deklaraciją pateikė.

TV3 nuotr./Vytautas Grigaravicius su ginklu
TV3 nuotr./Vytautas Grigaravičius su ginklu

„Visi reikiami dokumentai, taip pat ir jūsų minimas, yra pateikti. Aš tikrai pildžiau ir pateikiau. Prieš pildydamas dar konsultavausi. Man išaiškino, kad laimėjus rinkimus, vėl reikės pildyti naują privačių ir viešų interesų deklaraciją, kur reikės smulkiai nurodyti galimas susikirtimų vietas. Gal jūs būtent šitą turite mintyje?“ – klausimu į klausimą atsakė į politiką pasukęs buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras.

Jei šiuo metu jokių pareigų, kur būtų privaloma deklaruoti viešus ir privačius interesus, neužimantis kandidatas rinkimuose V.Grigaravičius bus išrinktas į Alytaus miesto savivaldybės tarybą, jis privalės pateikti interesų deklaraciją dar sykį – jau kaip valstybės politikas.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos patarėjas Aleksandras Zinovičius paaiškino, jog viešų ir privačių interesų deklaracijos yra privalomos pateikti įstatyme numatytas pareigas užimantiems asmenims – politikams, valstybės tarnautojams, pareigūnams.

Būdamas generaliniu policijos komisaru tokią deklaraciją pildė ir V.Grigaravičius, ir jo žmona Jolanta Grigaravičienė.

Jei šiuo metu jokių pareigų, kur būtų privaloma deklaruoti viešus ir privačius interesus, neužimantis kandidatas rinkimuose V.Grigaravičius bus išrinktas į Alytaus miesto savivaldybės tarybą, jis privalės pateikti interesų deklaraciją dar sykį – jau kaip valstybės politikas.

Anot VTEK atstovo A.Zinovičiaus, kai kuriais atvejais pateiktos deklaracijos nėra viešos – jei deklaruojantysis dirba kriminalinėje žvalgyboje, diplomatinėje tarnyboje, valstybės saugumo struktūrose ir kt. V.Grigaravičiaus žmona anksčiau tokias pareigas ėjo – Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimų skyriaus tyrėjos. Tačiau nuo 2013 metų balandžio 30 dienos moteris nedirba – išėjo į pensiją.

Atsistatydinęs iš policijos generalinio komisaro pareigų V.Grigaravičius įkūrė verslo konsultacijų bendrovę „AS Double Invest“ ir jai vadovauja.

V.Grigaravičius bei tuometinis vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys iš valstybės tarnybos buvo priversti trauktis po to, kai 2007 metų lapkričio 7-ąją Skuodo rajone, Aleksandrijoje, neblaivus Skuodo policininkas Saulius Paulikas vairavo automobilį BMW, kuriuo partrenkė tris iš mokyklos einančius berniukus, mirtinai juos sužalojo ir nebandęs nė vienam jų padėti spruko iš įvykio vietos bei pasislėpė.

„Mes esame tik skelbimų lenta, – 15min.lt sakė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas. – Skelbiame tai, ką kandidatas pateikia. O jūs ir rinkėjai matote tai, ką mes paskelbėme.“

Net jeigu V.Grigaravičius sumanytų pateikti naują, papildytą interesų deklaraciją, Vyriausioji rinkimų komisija, anot Z.Vaigausko, jos negalėtų paviešinti – pareiškiniams dokumentams paduoti skirtas laikas yra seniai pasibaigęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius