Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visvaldas Matijošaitis: „Andriui Kupčinskui reikėtų pamiršti aroganciją“

Antrajame Kauno mero rinkimų ture aršiai kritikavęs oponentą Andrius Kupčinskas sekmadienio vakarą, ėmus aiškėti rinkimų nugalėtojui, prakalbo apie bendradarbiavimo galimybę su rinkimų komitetu „Vieningas Kaunas“. Jo lyderis V.Matijošaitis apie būsimas koalicijas dar vengia kalbėti. „Vieningas Kaunas“ Kauno taryboje turės 17 vietų iš 41.
Rinkimų vakaras
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nesipiršime ir neprašinėsime pareigų, bet jei laimėtojai įvertins mūsų didelę patirtį, esame pasirengę bendradarbiauti. Būtų logiška, jei dvi pelniusios daugiausiai kauniečių pasitikėjimo frakcijos dirbtų kartu“, – kalbėjo A.Kupčinskas. Jis išsiuntė pasveikinimo žinutę V.Matijošaičiui telefonu.

A.Kupčinskas taip pat pabrėžė, kad konservatoriai nenusiteikę iškart dirbti opozicijoje. „Dar metus laimėjusieji važiuos mūsų nutiestais bėgiais. Tapsime aktyvia opozicija, jei matysime, kad tenkinami siauri interesai, vykdoma neskaidri veikla“, – teigė A.Kupčinskas.

Konservatoriai Kauno taryboje turės 13 vietų.

V.Matijošaitis sakė, kad dar anksti kalbėti apie galimas koalicijas, bet turėjo pastabų A.Kupčinskui: „Jau esu sakęs, kad galime dirbti su visais, taip pat ir su konservatoriais, kur yra gerai dirbančių žmonių. Tačiau A.Kupčinskui dar reikėtų padirbėti su savimi ir pamiršti aroganciją.“

Socialdemokratai dar prieš antrąjį turą pareiškė remiantys V.Matijošaitį. Šios partijos nariai buvo ir „Vieningo Kauno“ štabe. Ten taip pat sėdėjo ir Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovai.

Šventiška atmosfera „Vieningo Kauno“ štabe, Laisvės alėjoje esančiame restorane „Metropolis“, tvyrojo jau nuo 21 val., kai po pirmųjų duomenų iš apylinkių paaiškėjo, kad V.Matijošaitis maždaug dvigubai lenkia A.Kupčinską.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jurgita ir Andrius Kupčinskai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jurgita ir Andrius Kupčinskai

Konservatorių štabe, Savanorių prospekte, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno skyriaus būstinėje, irgi daug liūdesio nebuvo. „Kaip krepšinyje, taip ir politikoje negali visada laimėti. Tikėjomės, kad gal agresyvesnė reklama padės pritraukti daugiau rinkėjų, kurie ištirpintų tą skirtumą, kuris buvo pirmame ture. Nepavyko. Pasirodo, rinkėjai jau buvo apsisprendę“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

V.Matijošaitis sakė, kad jam pastarųjų dviejų savaičių rinkiminė kampanija, jo žodžiais, buvusi šlykšti, išpilta daug purvo.

V.Matijošaitis sekmadienį dieną sakė, kad išrinktas meru pirmiausia imtų peržiūrėti komunalinių paslaugų tarifus. „Pirmas darbas – sumažinti komunalinius mokesčius. Jie dabar dirbtinai padidinti, kad politikai turėtų pinigų rinkimams“, – sakė jis.

Už V.Matijošaitį balsavo 63,48 proc. rinkėjų, A.Kupčinską – 36,06 proc. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius