Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VRK tvirtins savivaldos rinkimų rezultatus, spręs dėl Trakų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį planuoja patvirtinti savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus ir spręsti, ar dėl pažeidimų rengti pakartotinį balsavimą Trakuose.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sprendimą dėl rezultatų pripažinimo Trakuose siūlys specialiai sudaryta darbo grupė. Teisėsauga įtaria, kad balsų pirkimą organizavo šeši Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatai.

Trakuose įtarimų taip pat kyla dėl kelių šimtų iš anksto balsavusių rinkėjų balsų tikrumo. VRK aiškinasi, kodėl buvo atplėšti ir vėl užklijuoti vokai su iš anksto balsavusių rinkėjų biuleteniais. Tokių yra per 300 ir daugumoje jų balsuota už Liberalų sąjūdį, dalis biuletenių sugadinti.

Per savivaldybių tarybų rinkimus praėjusį sekmadienį rinkėjai išrinko atstovus į savivaldybių tarybas, pirmajame ture išrinkti 19 merų iš 60 Kitose savivaldybėse meras bus renkamas antrajame ture po savaitės, varžysis du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

Daugiausiai mandatų tarybose gavo 19 proc. rinkėjų balsų surinkę socialdemokratai – 356, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 15,7 proc. balsų gavo 247 mandatus, Liberalų sąjūdis su 15,5 proc. balsų – 216 mandatų. Toliau pagal gautus mandatus rikiuojasi visuomeniniai komitetai, Darbo partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija, „Tvarkos ir teisingumo“ partija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius