Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Zenonas Vaigauskas: išankstinis balsavimas rodo, kad į rinkimus žiūrima labai rimtai

​Išankstinis balsavimas renkant Šilutės rajono valdžią, Trakų merą ir Seimo narį Varėnos-Eišiškių apygardoje rodo, kad į rinkimus žiūrima labai rimtai, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Žmonės mato, kad į rinkimus žiūrima labai rimtai – policija deda pastangas, prezidentė pasisakė, kad per rinkimus nebūtų išdykaujama... Tai žmonės taip pat galvoja, kad jų balsas realiai yra labai svarbus, kad jiems iš tikrųjų reikia aktyviai dalyvauti išsirenkant savo atstovus, balsuojant už kandidatus“, – BNS šeštadienį, komentuodamas pirminius išankstinio balsavimo duomenis, pareiškė Z.Vaigauskas.     

VRK duomenimis, renkant Šilutės ir Trakų  rajonuose nei Varėnos-Eišiškių apygardoje nuo trečiadienio iki penktadienio iš anksto savo valią išreiškė apie 5,4 tūkst. rinkėjų. Balsavimas namuose vyksta ir šeštadienį.

VRK duomenimis, Šilutės rajono rinkėjų  sąrašuose iš viso yra 38 651 asmuo, Trakų – 28 892, o Varėnos-Eišiškių rinkimų   apygardoje – 30 195 gyventojų.

Iš anksto balsavo 1 299 rinkimų teisę turintys Trakų gyventojai (4,5 proc.), 1527 Šilutės rajono gyventojai (3,95 proc.) ir 2562 Varėnos-Eišiškių apygardos gyventojai (8,48 proc.).

VRK duomenimis, trečiadienį ir ketvirtadienį iš anksto balsavo 811 Šilutės rajono, 349 Trakų rajono bei 600 Varėnos–Eišiškių rinkimų  apygardos rinkėjų.

Balsuojant specialiai rinkimams  sudarytuose paštuose: bausmės vykdymo vietose, areštinėse, ligoninėse, gydymo įstaigose (išskyrus poliklinikas), socialinės globos įstaigose per tris dienas balsavo 89 Šilutės ir 90 Trakų rajonų bei 124 Varėnos-Eišiškių apygardos rinkėjai.

Penktadienį savo namuose vietos valdžią arba naują Seimo narį rinko 627 Šilutės rajono, 860 Trakų rajono bei 1 838 Varėnos-Eišiškių apygardos, kurią sudaro Varėnos bei dalis Šalčininkų rajono teritorijos, rinkėjų.   

VRK duomenimis, Šilutės rajono rinkėjų  sąrašuose iš viso yra 38 651 asmuo, Trakų – 28 892, o Varėnos-Eišiškių rinkimų   apygardoje – 30 195 gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius