Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1 000 km lenktynių techninė komisija: tiek greitų automobilių Palangoje dar nebuvo

Kas nugalės jau penkioliktosiose 1000 km lenktynėse Palangoje? Šiemet dalyvių parkas – kaip reta stiprus ir varžybų laimėtojo spėti nesiryžo nei patys dalyviai, nei lenktynių gerbėjai, nei lažybų kontoros.
1000 km lenktynių techninė komisija
1000 km lenktynių techninė komisija / Pauliaus Sviklo / 15min nuotr.

1000 km lenktynių trasa skries keturi įvairių modifikacijų ir skirtingo galingumo „Volkswagen“, trys „Honda“, po du „Porsche“ ir „Ford“, po vieną „Audi“, Alfa Romeo“, „Lexus“, „Lada“, „Mitsubishi“, Nissan“, Renault“ ir „Seat“ bei įvairių modifikacijų ypač galingi ir greiti prototipai, tokie kaip „Aquila CR1“, „Radical SR8“, Radical SR5“, „Spire GTR“, „Lotus Replika“, „BMW Silhouette“ ir kiti, į kuriuos daugiausia ir krypo žiūrovų, stebėjusių techninės komisijos darbą, žvilgsniai.  

Galimybes vertino atsargiai

Atsargiai savo galimybes vertino „15min GSR-Telšių statyba“ komandos vairuotojas Rokas Steponavičius. Jo manymu, automobilis pajėgus kovoti dėl aukščiausių pozicijų, tačiau tai – ištvermės lenktynės. Jose svarbiau išlaikyti pastovų tempą visose lenktynėse – keli greitai įveikti ratai pergalės neatneš.

1000 km lenktynių trasos vieno rato įveikimo greičio rekordininkė „Aquila CR1“ šiemet Palangoje pasirodė gerokai atsinaujinusi. Ne tik nauja išvaizda, bet ir kapitaliai perrinkta važiuoklė bei naujas variklis, komandos narių ir mechanikų teigimu, turi padėti ne tik greitai lėkti viename rate, bet ir finišuoti. Galbūt – aukščiausioje pozicijoje.

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./1000 km lenktynių techninė komisija
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./1000 km lenktynių techninė komisija

Vieni lenktynių favoritų – belgų „Mojo Lounge“ komanda. Jų „BMW M4 Silhouette“ – visiškai naujas rėminės konstrukcijos bolidas, apvilktas vokiškais drabužiais. Lenktynių dalyviai daugiausia klaustukų dėjo būtent ties šiuo automobiliu – ar pavyks jam važiuoti dar greičiau nei „BMW M3 Silhouette“, kuriuo užimta ne viena prizinė vieta? Šiemet tokiu automobiliu važiuos Dainius Matijošaitis, Andrius Jasionauskas ir Benoit Dupontas.

Po šios komandos vėliava važiuos ir BMW M3 GTR, kurį vairuos didžiausios Lietuvos kartingo žvaigždės: Simas Juodviršis ir Kazimieras Vasiliauskas, kartu su patyrusiu lenktynininku Michaelu Verhagenu. 

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./1000 km lenktynių techninė komisija
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./1000 km lenktynių techninė komisija

Mažiausius koefocientus lažybų bendrovės skirtų Benedikto Vanago komandai, kuri Palangos trasą trečius metus iš eilės šturmuos su „Porsche 911 GT3“ modeliu. Pirmieji metai baigėsi techniniu gedimu, antrieji – pergale. Kas šiemet?

„Konkurencija didelė – ekonominė padėtis gerėja“, – ironizavo techninės komisijos metu sutiktas B.Vanagas.

„General Financing-STIHL“ komanda į 1000 km lenktynes atgabeno du techniškai identiškus „Porsche 911 GT3“. Jeigu vienas sugestų, komanda naudotų antrąjį kaip pakaitinį – tai leidžia taisyklės.

VIDEO: 1000 km lenktynių techninė komisija

VISOS NAUJIENOS APIE 1000 KM LENKTYNES SPECIALIOJE RUBRIKOJE - www.15min.lt/1000km

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius