-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 15 /20:09

24h lenktynės Barselonoje: lietuvius užklupo stichinė liūtis, neišvengta avarijų, sesija nutraukta

Barselonoje šį savaitgalį vyks finalinės „24h series“ lenktynės. Jos startuos šeštadienį, 13 val. Lietuvos laiku. O penktadienį pliaupiant lietui prasidėjo kvalifikacija. Lenktynėse startuoja keturios Lietuvos komandos: „RD Signs“, „Juta racing“ (dvi) ir GSR Motorsport.
Jono Karklio incidentas Barselonos trasoje per lietų
Jono Karklio incidentas Barselonos trasoje per lietų / Stopkadras

Kvalifikacijos eiga

Kvalifikacija tiesiogiai (naujausi įvykiai aukščiau). Joje dalyvauja po tris kiekvienos komandos pilotus, kiekvienam skirta po 15 minučių. Vėliau skaičiuojamas jų geriausių rezultatų vidurkis. Rezultatus sekite čia.

PAPILDYTA. KVALIFIKACIJA dėl lietaus nutraukta. Jei leis sąlygos, vyks naktinė treniruotė...

VIDEO: Hankook 24H BARCELONA 2023 - Qualifying Sessions

Antroje dalyje kvalifikacijoje startavo „RD Signs“ ir „Juta“ komandos. jei pirmoji, lėtesnių automobilių, kvalifikacijos dalis praėjo be didesnių incidentų, GT3 ir GTX sesijoje netrukus iškelta raudona vėliava. HRT Performance „Porsche“ išlėkė iš trasos ir be saugos tarnybų pagalbos negali grįžti.

Netrukus trasą paliko ir Jono Karklio vairuojama „Juta Racing“ Audi. Jam prireikė pagalbos, tačiau, ištemptas ant asfalto, Jonas į boksus grįžo pats. Kvalifikacija Q1 nutraukta, Q2 vėluos. Jūsų dėmesiui - Jono Karklio komentaras:

Pirmieji pradėjo GT4 klasėje besivaržantys GSR Motorsport su „Ginetta“. Rokas Kvedaras prie vairo. Slidžioje trasoje jis laikėsi GT4 trejetuke. Pasak Roko, teko būti kūrybiškam ir nuolat ieškoti sukibimo, kai kur netgi „brendant“ per vandens upes. Antras automobilį pilotavo Mindaugas Liatukas, į lenktynes sugrįžęs po kelių metų pertraukos. Jo rezultatas ketvirtas. Trečias komandos narys kvalifikacijoje – jaunasis Aras Kvedaras, kuriam vasarą sukako 16 metų. BENDRAS rezultatas – trečioji vieta tarp GT4 automobilių.

Skirtingi komandų tikslai

Barselonos 24h lenktynėse startuoja keturios Lietuvos komandos. „RD Signs Šiauliai“ su „Lamborghini Huracan Supertrofeo“ varžosi dėl GTX klasės nugalėtojų vardo. Kova bus nelengva. Ypač dėl to, kad iššūkių kelia ir padangos, ir kai kurie pavaros elementai. Plačiau apie juos – komandos įkūrėjas Audrius Butkevičius, pilotas Deividas Jocius ir vadovas Eugenijus Andrulis.

„Juta Racing“ į Barseloną atsivežė dvi komandas, jos startuos vienodom „Audi R8 GT3“ ir varžysis GT3 divizione. Plačiau apie permainas komandose – vadovas Haris Aleksandravičius.

GSR Motorsport su naująja „Ginetta“ į 24h series grįžo po pertraukos. Plačiau – filmuotame interviu su komandos lenktyninke Ernesta Globyte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius