Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

40 tūkst. arklio galių „Drift Allstars Riga 2016“: lietuvių klaidos ir avarija

Rugpjūčio 5-6 dienomis Rygoje nugriaudėjo „Drift Allstars“ pirmenybės. Į Bikerniekų trasą susirinko 50 šonaslydžio sportininkų iš Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Airijos, Kipro ir net tolimosios Australijos. Tarp jų – ir 3 lietuviai: Andrius Vasiliauskas, Gediminas Levickas ir Benediktas Čirba.
„Drift Allstars Riga 2016“
„Drift Allstars Riga 2016“ / Irmanto Arnausko nuotr.

„Drift Allstars Riga 2016“ etapas prasidėjo penktadienio treniruotėmis, sportininkai bandė susidraugauti su gana sudėtinga Bikerniekų trasa. Vėliau sekė dalyvių paradas miesto gatvėmis, tiesa į gatves išvažiavo ne visi. Kai kurios komandos liko tvarkyti automobilių trūkumų ir ruoštis rytojaus kovoms. Rygos miesto gyventojai ir svečiai turėjo galimybę išvysti ir pasiklausyti apie 40 drifto bolidų. 40 tūkst. arklių po variklių gaubtais ir svylančios padangos automanų ausims – tikra simfonija, nuskambėjusi puikia akustika pasižyminčiame Rygos senamiestyje.

VIDEO: Drift Allstars Riga parade

Daugiau Irmanto Arnausko reportažų rasite čia.

Šeštadienio varžybose netrūko intrigų ir incidentų. Apšilę sausoje trasoje, kai kurie dalyviai turėjo kvalifikuotis purškiant lietui. Permainingas oras ne vieną varė į neviltį. Kvalifikacijoje siekdami maksimalių rezultatų kai kurie sportininkai neišvengė klaidų, buvo apgadinti net keli automobiliai. Tiesa lietuviams sekėsi gana neblogai, visi peržengė kvalifikacijos barjerą ir pateko tarp 32 geriausių.

Rimtos kovos

TOP 32 jau laukė rimtos kovos. Benediktas Čirba čia susigrūmė su lenku Dawidu Karkosiku ir iš tolimesnių varžybų pasitraukė. Gediminas Levickas įnirtingai priešinosi trasos šeimininkui latviui Janiui Eglitei, vairuojančiam 950 AG turintį BMW E46 W8 TT bolidą. Tačiau pakartotiniame važiavime neišvengė klaidos, nesuvaldė savo „Nissan S13“ ir trenkėsi į atitvarus.

VIDEO: Drift Allstars Riga 2016 crash

Tiesa viskas baigėsi laimingai ir Gediminas vos tik išlipęs iš automobilio su šypsena veide atsiprašė varžovo už turėtą kontaktą. Ši klaida ir apgadintas automobilis Levickui reiškė pabaigą.

Geriausiai sekėsi Andriui Vasiliauskui

Geriausiai iš lietuvių sekėsi Andriui Vasiliauskui. Visuose „Drift Allstars“ etapuose važiuojantis ir gerus rezultatus demonstruojantis Andrius nurungė ne vieną pajėgų varžovą ir prasibrovė į pusfinalį, tačiau čia jo jau laukė stiprus varžovas Juha Poytalaasko iš Suomijos su BMW E92 S50T.

Po atkaklios kovos jis teisėjų sprendimu ir buvo pripažintas dvikovos nugalėtoju. Kovoje dėl trečiosios vietos Andrius susitiko su norvegu Fredriku Myhre, vairuojančiu „Toyota Supra V8 TT“. Deja lietuvis čia padarė grubią klaidą, kuri jam atnešė pralaimėjimą, o norvegui trečiąją vietą.

Už gražų važiavimą žiūrovai Andriui atsidėkojo gausiais aplodismentais.

Tačiau už gražų važiavimą žiūrovai Andriui atsidėkojo gausiais aplodismentais ir rodė jam didelį palaikymą, o Andrius nestokojo geros nuotaikos.

Finale nurungęs Juha Poytalaasko varžybas laimėjo ne vieną titulą turintis airis James Deane, kuris ir yra pirmenybių favoritas. Jis teisėjų buvo pripažintas geriausiu ir kvalifikaciniame važiavime. Tai buvo antroji James Deane pergalė iš eilės, prieš tai jis laimėjo etapą Estijoje.

Kitas „Drift Allstars“ raundas įvyks rugpjūčio 12-13 d. Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje