-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 drąsios prognozės prieš „Formulės 1“ sezono pradžią

Kiek neįprastai ketvirtadienį startuoja naujas „Formulės-1“ sezonas, o dar neįprasčiau yra tai, kad pirmosios lenktynės vyks šeštadienį.
„Ferrari“ pristatė naują F1 bolidą SF-24
„Ferrari“ pristatė naują F1 bolidą SF-24

Bahreine kelios minutės po 17 valandos raudonos šviesos bus užgesintos ir bolidai pasileis į pirmąjį posūkį. Prieš sezono pradžią – penkios drąsios „F-1.lt“ puslapio prognozės.

1. „Ferrari“ iškovos bent 5 pergales

„Ferrari“ paskutinį kartą bent 5 pergales iškovojo 2018 metų sezone ir drąsus spėjimas toks – tai ateinančiame sezone pasikartos. Daug vilties šiai prognozei įpūtė sėkmingi „Ferrari“ bandymai Bahreine. Be to, komandos lenktynininkai Charlesas Leclercas bei Carlosas Sainzas dėl skirtingų priežasčių ateinantį sezoną turės labai daug motyvacijos – tiek vienas kitą aplenkti, tiek savo akcijas pakelti prieš 2025 metus. Galiausiai, sunku patikėti, kad „Red Bull“ bus tokie geri, kaip praeitais metais, tad kažkuri dalis jų pergalių turi kažkam kitam atitekti. Kodėl tai ne „Ferrari“, kuri bandymuose buvo antra komanda po „bulių“?

2. „Alpine“ sezonas – akivaizdžiai prasčiausias jų istorijoje

„Alpine“ prieš sezoną deklaruoja mažus lūkesčius. Spaudoje kalbama, kad jie iš bolido didesnio proveržio tikisi tik sezono eigoje, su didesniais atnaujinimais. Klausimas kyla paprastas: kodėl bolidas nėra tinkamai paruoštas jau dabar, sezono pradžiai? Tokie pranešimai veda link to, kad visą laiką ambicijas demonstravusi „Alpine“ komanda 2024 metais turės blogiausią sezoną savo istorijoje. Prieš tai pavyko užimti 5, 4, 6 vietas Konstruktorių taurėje, tačiau dabar tai nesišviečia. Panašu, kad „VCARB“ ir „Williams“ perspektyvos yra šviesesnės.

3. „VCARB“ surinks bent 100 taškų

Kitų komandų vadovų sukilimas prieš „VCARB“ ir „Red Bull“ dar neįvyko, todėl dukterinė „bulių“ komanda vis dar gali džiaugtis. Vėl stipriai bendradarbiaujančios komandos, atrodo, pastatė dar vieną puikų bolidą, su „Visa Cash App“ ir „VISA“ rėmėjais. „VCARB“ lenktynininkai yra stiprūs (Yuki Tsunoda, Danielis Ricciardo), o per bandymus bolidas atrodė greitas. Viskas pastatyta taip, kad galima bandyti nervus gadinti lyderiams ir pasiekti nuo 2021 m. nematytą 100 taškų ribą.

4. „Red Bull“ sezono viduryje atsisveikins su Sergio Perezu

Atrodo, kad Sergio Perezo ateitis „Red Bull“ nemažai priklausys ir nuo Ch.Hornerio skandalo pabaigos. 2023 metais buvo panašu, kad Horneris yra tas, kuris palaiko meksikietį, kol Helmutas Marko nespindi pasitikėjimu Checo atžvilgiu. „Red Bull“ turi sugebėjimą sezono eigoje imtis permainų, o Perezas vaikšto ant plonytės linijos. Jis vėl privalo sezono pradžioje demonstruoti gerus rezultatas, kad sezono eigoje nekiltų klausimų dėl jo ateities ar netikėto atleidimo. Kitu atveju „Red Bull“ nedels.

5. George‘as Russellas pranoks Lewisą Hamiltoną

2024 metų sezone santykis tarp Lewiso Hamiltono ir George‘o Russello bei „Mercedes“ bus labai įdomus.

Faktas tas, kad daug metų „Mercedes“ ekipai atidavęs britas įsibėgėjus sezonui neturės tiek daug informacijos apie šios komandos ateitį, kai kurie susitikimai jo atžvilgiu gal net vyks už uždarų durų, dėl vienos paprastos priežasties – 2025 metais laukiančio perėjimo į konkurentų „Ferrari“ stovyklą. Daugiau informacijos savo bagaže turintis Russellas ruošis tapti naujuoju „Mercedes“ veidu ir jo ambicija bus viena ir vienintelė – siekti čempionų titulo, o su šiuo tikslu galima pranokti ir Lewisą Hamiltoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius