Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Alytaus adrenalino“ festivalio finalinis akordas – „Street Race“ lenktynės miesto gatvėmis

Sekmadienį Alytuje baigėsi dvi dienas trukęs festivalis „Alytaus adrenalinas“, kuris čia subūrė net kelių automobilių sporto šakų dalyvius ir gausų būrį miestelėnų bei Alytaus svečių. Per dvi dienas čia buvo galima išvysti moterims skirtas orientacines varžybas automobiliais, traukos lenktynes, o visą savaitgalio renginių maratoną vainikavo penktasis Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato etapas. Jį čia surengė „Jaunasis lenktynininkas“ ir „Marimotors Racing“ organizatoriai, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Dauguma „Street Race“ varžybų dalyvių į Alytų atvyko ir čia apsistojo dar išvakarėse, kadangi šeštadienį jų laukė „Warm up“ – vadinamoji apšilimo sesija. Joje dalyviai galėjo išmėginti sukibimą su kelio danga ir pasiruošti sekmadienio varžyboms. Be to, galimybę pasijusti lenktynininkais turėjo ir visi turintys vairuotojo pažymėjimą. Jie buvo pakviesti pasivaržyti žiūrovų slalome.

Tuo metu sekmadienį nuo ankstyvo ryto Naujojoje gatvėje jau užvirė mūšis dėl taškų. Sportininkai prie starto stojo pasiskirstę į penkias klases pagal vairuojamų automobilių variklių darbo tūrį. Iš viso varžyboms registruota buvo per šimtą paraiškų. Visą dieną trukęs ir kone pusšimtį važiavimų dovanojęs renginys suviliojo ir gausų būrį žiūrovų, kurie lenktynes galėjo stebėti saugiai įsikūrę ant trasos pakraščiuose esančių kalvų.

VIDEO: Lietuvos „Street Race“ čempionato V etapas Alytuje

Tuo metu trasoje veiksmo netrūko. Dalyviai neišvengė ir klaidų, kurios virto baudomis už trasos įveikimą ne pagal schemą. Keliems dalyviams teko į betoninius bortus patikrinti savo ratų kietumą, o ne retam sportininkui koją kelyje link rezultato pakišo nuverstos gairelės, įvertintos penkiomis baudos sekundėmis. Kadangi visi važiavimai „Street Race“ varžybose yra įskaitiniai, kiekviena, net ir menkiausia klaida kainuodavo skaudžiai.

SGC-1 klasėje nugalėtoju tapo užtikrintai važiavęs Agnius Narbutas. „Honda Civic“ vairavęs jaunuolis artimiausią varžovą, vieną iš šių varžybų organizatorių Luką Jaruševičių aplenkė net 12 sek. Maža to, laimėdamas penktą etapą iš šešių sezone numatytų Agnius Narbutas jau užsitikrino ir 2023-iųjų metų Lietuvos „Street Race“ čempiono vardą. Trečias tarp 12 dalyvių šioje klasėje pasirodymą baigė Tomas Balevičius, kuriam iki antrosios pozicijos pritrūko kiek daugiau nei dviejų sekundžių.

SGC-2 klasėje geriausią keturių važiavimų laikų sumą užfiksavo Algirdas Gricius su „Honda Civic“. Tai pirmoji jo pergalė „Street Race“ varžybose ir ji – itin saldi. Lyderis vos septynių šimtųjų sekundės dalių pranašumu pranoko antrą vietą užėmusį Rytį Jankevičių. Nuo pastarojo 0,7 sek. atsiliko ir trečiąją vietą tarp septyniolikos dalyvių iškovojo Justas Eimontas.

SGC-3 klasėje tarp 18 dalyvių nugalėtojo titulą iškovojo Martynas Kavaliauskas, sėdęs prie kultiniu jau spėjusio tapti „Toyota GR Yaris“ vairo. Tiesa, jam dėl pergalės teko gerokai pasiplėšyti, mat itin konkurencingą tempą rodė Tomas Kuzmarskas. Visgi susumavus visų važiavimų rezultatus Tomui Kuzmarskui iki Martyno Kavaliausko pritrūko 0,67 sek. Dar didesnė intriga užvirė dėl trečiosios pozicijos, kadangi po keturių važiavimų susumavus rezultatus du dalyviai – Julius Povilauskas ir Andrius Sinkevičius parodė iki šimtųjų sekundės dalių identišką laiką – 4 min. 49,03 sek. Čia prireikė laiko kontrolės sistemos analizės. Teisėjai patikrino jau nebe šimtąsias, o tūkstantąsias sekundės dalis ir jos parodė, kad trečias čia buvo Julius Povilauskas.

SGC-4 klasėje, kurioje startavo 16 sportininkų pirmąją vietą iškovojo klasės lyderis šiame sezone Simonas Kazbaras su „Audi A3“. Jis penkiomis sekundėmis aplenkė Edviną Sabalį. Nuo pastarojo dar keturiomis sekundėmis atsiliko Pavel Viduto. Nors šioje klasėje buvo ir daugiau pretendentų į greičiausiųjų trejetuką, tačiau jiems koją kišo klaidos, virtę baudos sekundėmis.

Galiausiai dieną vainikavo OC klasės važiavimai. Čia tradiciškai susirenka dauguma visų SGC klasių dalyvių, tad nenuostabu, kad prie starto joje stojo net 33 sportininkai. Geriausiai Alytuje pasirodė SGC-4 klasės nugalėtojas Simonas Kazbaras, iškovojęs dar vieną pergalę. Antrosios vietos taurę į viršų kėlė Pavel Viduto, lyderiui pralaimėjęs kiek mažiau nei 8 sek.

Ant trečiojo laiptelio „mirtininkų“ klasėje prasibrovė vos 1,6 litro „Honda Civic“ vairavęs, tačiau itin talentingas ir greitas jaunuolis, SGC-1 klasės nugalėtojas Agnius Narbutas. Jis rado dar šiek tiek greičio rezervo ir galiausiai puse sekundės pranoko Edviną Sabalį bei pačiupo trečiąją vietą.

Komandinėje įskaitoje su 52 taškais triumfavo „Slalomo akademija powered by finišas.lt“ ekipa. Su 30 taškų antroje vietoje įsitvirtino „Automotive.lt“ rinktinė. Trečiosios vietos laiptelį užpildė
„VTDK Racing“ komandos nariai, kurie uždirbo 25 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius