Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antanas Juknevičius su Dakaro technika atsisveikino „Formulės 1“ trasoje

Sunkiausioms pasaulio varžyboms persikėlus į Saudo Arabiją, Europos Dakaro dalyviams pasikeitė ir atsisveikinimo su technika vieta – iš Prancūzijos šiaurės Havro į pietuose esantį Marselio uostą. Čia dar pirmadienio naktį atvyko ir lietuvių komandos, kurių iš ryto laukė technikos patikrinimas „Paul Ricard“ F1 trasoje.

Vienas pirmųjų, kaip ir kasmet į eilę prie techninių komisijų atsistojo ir Dakaro legenda Antanas Juknevičius. Pats asmeniškai visuomet išlydintis techniką, KREDA komandos sportininkas, juokėsi, kad šiais metais, deja, startą pramiegojo keliomis minutėmis.

„Praėjome antri iš visų europiečių, praleidome vieną MINI į priekį starte – reiks iki Dakaro padirbėti su reakcija,“ – juokėsi 11-ą kartą į Dakarą besirengiantis sportininkas.

„Neturėjome jokių trikdžių ar problemų – visus antspaudus gavome, plombos užklijuotos, užtrukome apie 1,5 val. Tiesa, galima matyti, kad prancūzus apžiūros vietos pasikeitimas veikia ne itin teigiamai – organizacijoje daug išsiblaškymo, pasimetimo. Dabar laukia kelionė iki uosto. Priešingai nei Le Havre, kur viskas buvo vienoje vietoje, čia reiks pavažiuoti virš 80 km. Gerai, kad kartu su mumis dar vis yra „Manvestos“ safarinis autovežis – pasikrausime automobilius ir nusivešime į paskutinio atsisveikinimo vietą.“

Kelionei iš techninės patikros Dakaro dalyvių laivo link susikooperavo net kelios lietuvių komandos. Kartu su KREDA lenktyniniu automobiliu, A.Juknevičiaus autovežiu iki uosto keliavo ir kitų Dakaro lietuvių – Arūno Gelažninko ir Vaidoto Žalos – technika.

Dakaro dalyvių technikos laukia beveik mėnesio kelionė laivu, o jos šeimininkai savo automobilius, sunkvežimius, motociklus, keturračius, lengvuosius bagius ir palaikymo techniką pamatys jau 2020-aisiais, sausio 1 d.

VIDEO: Antanas Juknevičius Pietų Prancūzijoje išlydėjo Dakaro ralio automobilį į Saudo Arabiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius