Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antrąją Breslau ralio dieną – „CFMOTO Factory Racing Team“ narių ir technikos ištvermės testas

„Rallye Breslau“ varžybų dalyviai trečiadienį įveikė antrąją maratono dieną. Organizatoriai šįkart sportininkams pasiūlė du itin ilgus greičio ruožus, kurių bendras ilgis šiandien siekė 230 kilometrų.
Antrosios dienos momentai
Antrosios dienos momentai / Komandos nuotr.

„CFMOTO Factory Racing Team“ duetas – Antanas Kanopkinas ir Audronė Kanopkinienė po šios dienos teigė, kad distancija buvo išties ilga ir varginanti, tad antrame greičio ruože ekipažas nekantriai skaičiavo iki finišo likusius kilometrus.

Tačiau „CFMOTO ZFORCE 1000 SPORT“ bagiu važiuojantis tandemas šiandien buvo ne tik greitas, bet ir išvengė didesnių techninių problemų, tad mechanikams jau neteks dirbti iki paryčių, kaip buvo po pirmosios, ne itin sėkmingos ralio dienos.

Komandos nuotr./Naktinis bivakas
Komandos nuotr./Naktinis bivakas

„Kai vakar vakare žymėjausi kelio knygą, jau mačiau, kad laukia sudėtinga diena. Pirmiausia todėl, kad labai ilgi greičio ruožai, o juose – daug manevrų. Ypač antrame ruože buvo šauktukas ant šauktuko.

Daug duobių, daug pavojingų vietų, kuriose nepasakius laiku informacijos vairuotojui lauktų didelė nesėkmė. Matėme ekipažų, kurie ir vertėsi tose vietose, kurios buvo pažymėtos šauktukais.

Komandos nuotr./Audra Kanopkinienė
Komandos nuotr./Audra Kanopkinienė

Didesnių klaidų išvengti pavyko. Galbūt vieną rimtesnę turėjome antrame greičio ruože naviguojant. Tačiau nesekėme bandos, pasielgėme ryžtingai ir atradome savo kelią. Džiaugiamės finišavę. Manau, kad per kelias pozicijas tikrai pakilsime, nes tempą laikėme gana gerą.

Turėjome nedidelį gedimą, bet Antanas greitai jį išsprendė. O daugiau po vakarykščių serviso darbų viskas gerai – Antanas laimingas važiavo visą kelią“, – sakė ekipažo šturmanė Audronė Kanopkinienė.

Komandos nuotr./Antrosios dienos momentai
Komandos nuotr./Antrosios dienos momentai

Antano ir Audronės duetas pirmame greičio ruože užfiksavo 15-ą laiką iš 38-ių dalyvių. Antrame ruože jų rezultatas klasifikuojamas 31-oje vietoje. Bendras abiejų ruožų rezultatas – 17 vieta.

Tiesa, šie rezultatai yra preliminarūs, mat komisarai dar skaičiuos kelio baudas už viršytą greitį tam tikrose zonose ir galutinė šios dienos pozicija į vieną ar kitą pusę dar gali keistis.

Antroji varžybų diena kiek prasčiau nei pirmoji klostėsi „CFMOTO Factory Racing Team“ keturratininkui Adomui Gančieriui. Jis nuo pat pradžių vėl ėmė diktuoti aukštą tempą varžovams, tačiau lenktynininkui teko atlikti neplanuotą sustojimą. Smūgių į duobes neatlaikė vairo traukė, kurią teko keisti tiesiog trasoje.

„Pirmame greičio ruože startavau trečias. Prieš mane buvo tik vienas keturratis ir vienas motociklas. Buvo sunku, bet pavyko naviguoti gerai. Vėliau mane pasivijo Dakaro lenktynininkas, lenkas Arkadiuszas Lindneris. Su juo ėjome koja kojon, bet tuomet man nutrūko traukės antgalis. Tikėtina, kad dėl smūgių į duobes, kurių buvo labai daug. Užtrukau 23 minutes, kol pasikeičiau, nes traukė trūko per kūgį, labai nepatogioje vietoje. Teko improvizuoti, kaip greičiau ją iš ten iškrapštyti, kad galėčiau įdėti naują.

Komandos nuotr./Antrosios dienos momentai
Komandos nuotr./Antrosios dienos momentai

Antrame greičio ruože nuotykių neturėjau – vos viena navigacinė klaida. Išties tai šiandien labai pavargau.

Tiek aš, tiek technika šiandien kentėjo, tai mechanikai šiandien turės ilgiau padirbėti prie keturračio“, – sakė Adomas Gančierius, kuris pirmame greičio ruože parodė dešimtą laiką, o antrame pasiekė antrąją poziciją. Bendras preliminarus šios dienos Adomo Gančieriaus rezultatas – septinta vieta.

„Rallye Breslau“ dalyvių laukia dar trys dienos lenktynių. Iš viso čia jie turės įveikti 1500 kilometrų, iš kurių 1000 driekiasi greičio ruožais. Beje, iš Gwda Wielka miestelio dalyviai jau ketvirtadienį, po dieninių greičio ruožų, persikels į Drawsko Pomorskie apylinkes, kur dar tą patį vakarą lenktynes tęs kariniame poligone. Nuvykus ten jų laukia naktinis greičio ruožas.

VIDEO: Antroji „CFMOTO Factory Racing Team“ komandos diena „Rallye Breslau“ varžybose

Visus komandos nuotykius ir įspūdžius „Rallye Breslau“ varžybose galite sekti ekipos „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius