Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame projekto „Karys – lenktynininkas“ sezone lenktyniaus tik merginos

Beveik po dviejų metų pertraukos, vėl grįžta projektas „Karys – lenktynininkas“. „Pasibaigus pirmajam sezonui, sulaukiau didžiulio susidomėjimo ir klausimų iš karių pusės, dėl projekto tęstinumo. Beveik prieš metus buvo nuspręsta organizuoti antrąjį „Karys – lenktynininkas“ sezoną, tik šį kartą pakeitėme projekto formatą“, – pasakojo projekto autorius ir organizatorius Stasys Tarailė.
Projektas „Karys-lenktynininkas“
Projektas „Karys-lenktynininkas“

Praeitą savaitgalį startavo jau tradicinio renginio rolę Lietuvos kariuomenėje besimatuojantis antrasis projekto ,,Karys – lenktynininkas 2R“ sezonas, rašoma pranešime.

Skirtingai nuo pirmojo formato, kuomet buvo renkama mišri Lietuvos kariuomenėje tarnaujančių karių ralio komanda, šio sezono projekte išvysime tik merginas, tarnaujančias Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oje rinktinėje. Taip pat projekto antrajame sezone yra skirtos kelios vietos, svečių teisėmis dalyvaujančioms karėms iš kitų rinktinių.

Šį kartą bus renkama nebe ralio, o ilgų distancijų žiedinių lenktynių merginų komanda, kurią sudarys keturios vairuotojos, šešios mechanikės ir visas komandą aptarnaujantis personalas.

Pirmasis etapas vyko Kaune. Projekto dalyves maloniai priėmė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariai. Sveikinimo žodį tarė, bei didžiausios sėkmės dalyvėms, komisijos nariams ir projekto organizatoriams palinkėjo rinktinės štabo viršininkas mjr. Skomantas Povilionis bei vyr. puskarininkis vrš. Raimundas Gresius.

Pagrindinis visų dalyvių tikslas bei prizas – teisė startuoti 2021 metų liepos mėnesį vyksiančiose, didžiausiu sporto renginiu Baltijos šalyse tituluojamose „Aurum 1006 km“ lenktynėse. Merginų laukia 6 atrankos etapai, kurie komisijai leis geriau pažinti kandidates, įvertinti jų perspektyvas sėsti už lenktyninio automobilio vairo, imtis mechaninių darbų ar realizuoti savo sugebėjimus kitose komandos pozicijose.

Šeštadienį vykusiame pirmajame šio unikalaus projekto etape profesionaliomis lenktynininkėmis trokštančių tapti merginų prisistatymą vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš tokių nacionalinio bei tarptautinio garso automobilių sporto atstovų kaip auto sporto legenda, garsus lenktynininkas Stasys Brundza – tradiciškai paskirtas komisijos pirmininku.

Taip pat daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionas, ralio pilotas, bei ralio fiestos „DHL rally Elektrėnai“ organizatorius Ramūnas Čapkauskas, lenktynininkas Egidijus Gutaravičius, inžinierius, lietuviškų Dakaro maratono automobilių kūrėjas Darius Biesevičius, Lietuvos automobilių sporto federacijos techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius ir jau daugelį metų Lietuvos automobilių sporto viršūnėje besisukantis, vienu geriausių šturmanų Lietuvoje tituluojamas, Žilvinas Sakalauskas.

Pretendenčių laukė trumpas prisistatymas, kuris turėjo įtikinti komisijos narius, jog merginų charakteris, fizinės bei psichologinės savybės yra tinkamos automobilių sportui. Jos nebijo iššūkių, sugebės atitinkamai reaguoti į nestandartines situacijas, bei yra tvirtai užsibrėžusios tikslą – startuoti 2021 metų liepos mėnesį vyksiančiose, garsiose ir ne vienam svajone tapusiose ,,Aurum 1006 km“ lenktynėse. Taipogi, merginoms buvo skirti provokuojantys komisijos klausimai bei atsakingai sudarytas testas, siekiant patikrinti karių savanorių žinias apie tarptautinio bei nacionalinio mąsto automobilių sporto varžybas, auto sporte žinomas asmenybes, mašinų detales bei markes.

Paklausta, kaip vertina pirmąjį projekto etapą, viena iš pretendenčių į lenktynininkės kėdę, Dariaus ir Girėno apygardos 2 – osios rinktinės karė savanorė, vyr. eil. Margarita Melinytė teigė: "Šis etapas buvo labai svarbus ir atsakingas, kadangi po jo paaiškės ar tęsis dalyvavimas projekte, ar ne. Man asmeniškai patiko, buvo įdomu susipažinti iš arčiau su komisijos nariais, pažinti kitas projekto dalyves. Dabar belieka laukti rezultatų".

Kitas atrankos etapas dalyvių laukia jau kovo pabaigoje. Merginos turės demonstruoti savo vairavimo įgūdžius lenktynių simuliatoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius