Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Antros Safari WRC ralio dienos apžvalga: kol kas greičiausi „Toyota“ vairuotojai

Kol varžovai dėl į kelią išbėgančių laukinių gyvūnų, pramuštų padangų ir gedimų gaišo laiką. Viename greičio ruožų surizikavęs ir nuo persekiotojų nutolęs S.Ogier po antros Safari ralio dienos pirmauja.
WRC Safari Kenijoje, Sebastienas Ogier
WRC Safari ralis Kenijoje, Sebastienas Ogier / „Scanpix“ nuotr.

Antra diena prasidėjo nuo neįprastų kliūčių trasoje - SS2 metu priešais O.Tanako bolidą kelyje išbėgo zebrai. Dėl to estas prarado apie 15 sek.

Tačiau tai O.Tanakui dar nebuvo blogiausia, kas atsitiko, kadangi SS4 metu jis pramušė padangą ir dėl to prarado net 2 min 12 sek.

Svarbiausiu greičio ruožu dienoje tapo SS5

Fenomenaliai SS5 pasirodęs S.Ogier užfiksavo patį greičiausią laiką, rimtai paspaudęs prancūzas bendroje įskaitoje nutolo nuo artimiausio persekiotojo (K.Rovanperos) 17,8 sek.

„Stengiausi važiuoti švariai ir pilnai išnaudoti padangas. Tai vienintelis ir paskutinis toks mano surizikavimas šiame ralyje. Rizika tiesiog per didelė“, - finišavus sakė S.Ogier

SS6 vėl laimėjo S.Ogier, padidinęs savo pranašumą bendroje įskaitoje iki 20,4 sek. Šio greičio ruožo metu labai kentėjo bolidų važiuoklės, kol ją galutinai sulaužęs iš ralio turėjo trauktis T.Neuville.

Paskutiniame dienos greičio ruože ir vėl dominavo „Toyota“ pilotai K.Rovanpera ir S.Ogier. Dėl sekundės dalių kovojęs S.Ogier laimėjo vos 2,4 sek. skirtumu.

„Viskas kol kas gerai. Tai buvo GR leidžiantis išvystyti didelius greičius, todėl nebuvo paprasta“, - po finišo sakė K.Rovanpera.

Bendra įskaita po antros ralio dienos:

Bendra įskaita po SS7
Bendra įskaita po SS7

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius