Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 16 /00:30

Apie kitą Dakarą jau galvojantis V.Žala: kovojame lenktyniaudami, o ne laukdami priešininkų nesėkmių

Į Lietuvą grįžo trys lietuvių komandos iš Dakaro ralio. Tarp jų – geriausią Baltijos šalių rezultatą pasiekęs Vaidotas Žala. Taip pat ralio senbuvis Antanas Juknevičius su šturmanu Didziu Zariniu bei su motobagiu debiutavę Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu.

Visas naujienas apie Dakaro ralį rasite čia

Vertina ir kaip treniruotę

Antanas Juknevičius Vilniaus oro uoste sakė, kad Dakaro pradžia jiems pakišo koją, todėl antrąją dalį jis vertina kaip gerą treniruotę.

„Kiekvienas įveiktas Dakaras yra įveiktas Dakaras. Tu nugalėjai Dakarą, ne Dakaras tave. Bet kurį Dakarą, kuriame finišuojame, vertinu gerai. O su rezultatais mes juk suprantame, vienais metais būna geriau, kitais blogiau. Sunkus reikalas, visokių nuotykių būna.

Tai kas atsitiko pradžioje, buvo smūgis, bet jis mūsų neišmušė. Paskui jau rezultatas yra finišas ir gera treniruotė kitam Dakarui, kad kitais metais galėtum grįžti“, – kalbėjo A.Juknevičius.

Sulaukė Antanas ir klausimų apie tai, kaip partempdamas Rusijos ekipažą galbūt sutrukdė Vaidotui Žalai užimti dešimtą vietą Dakare.

„Mes esam juk draugai, atšvęsim po savaitės viską. Čia juk darbinė situacija, jis būtų pasielgęs lygiai taip pat. Man gaila, kad jam nepavyko būti dešimtam, aš tikrai to linkėjau.

Bet toje situacijoje – tai Dakaro dvasia, tu negali pasielgti kiauliškai kito draugo atžvilgiu. Jis mano draugas, Dakaro dalyvis, mes kartu dešimt metų petys į petį važiuojam. Aš dėl nieko nesigailiu. Man gaila, kad taip gavosi ir man liūdna, kad papuoliau į tokią situaciją, bet aš ir dabar nieko nekeisčiau. Kalbėjome su Vaidu apie tai, jis lygiai taip pat darytų“, – kalbėjo A.Juknevičius.

VIDEO: A.Juknevičius: „Šitas greičio ruožas – ratų žudikas“

O paklaustas, ar sulaukė dėl tos istorijos kokios neigiamos reakcijos, jis buvo tiesmukas: „Man nusišvilpti, karavanas eina, o šunys loja. Mes turime elgtis pagal savo sąžinę ir pagal savo moralę.“

Jau galvoja apie kitą Dakarą

Vaidotas Žala, grįžęs į Vilnių tuo pačiu lėktuvu, oro uoste kalbėjo, kad šiemet Dakare „viskas labai saldžiai“: „Viskas labai gerai gavosi, turbūt smagiausia emocija palyginimui su pačiu pirmu Dakaru, kurį baigiau. Gal dėl to, kad viskas ėjosi sklandžiai, vieną dieną turėjome gedimą, bet daug laiko nepraradome.

Ir paskutinę dieną reikėjo pakovoti, tą neišnaudotą rezervą panaudoti, tai dėl to tas finišas toks saldus, primena tą mano pirmą finišą su Sauliumi. Tai su labai gera nuotaika grįžom ir gerą perspektyvą matau.“

VIDEO: Vaidoto Žalos nesuvaidintos emocijos po finišo

Vaidotas sakė nesureikšminąs, ar tai dešimta, ar vienuolikta vieta, nes jo ir komandos tikslai ilgalaikėje perspektyvoje aukštesni. Jis sako, kad kitąmet sausį irgi greičiausia nebebus namie.

Tačiau svarbiau kitąmet išlyginti technines galimybes – noras pasivyti tą techninį traukinį bus pagrindinis iššūkis kitais metais.

„Tiesiog šie metai buvo kitokie, nes mums labai reikėjo finišo, todėl gal ne visada galėjome ir norėjome rizikuoti per daug. Kitas dalykas – tai buvo techninių pokyčių metai, todėl turėjome įvertinti galimybes ir nešokti aukščiau bambos.

Manau, ateityje, jeigu galėsime pasivyti tą progresą, tai tikslai bus visiškai kitokie. Dešimtukas nemanau, kad yra riba. Ir neturėtų būti riba“, – kalbėjo V.Žala.

Antanas pasielgė taip, kaip toje situacijoje matė teisinga. Aš visiškai suprantu. Mes kovojame lenktyniaudami, o ne laukdami priešininkų nesėkmių.

O situacijos, kad A.Juknevičius partempė jo pagrindinį varžovą dėl dešimtos vietos, Vaidotas sakė nesureikšminąs nei jis, nei komanda.

„Antanas pasielgė taip, kaip toje situacijoje matė teisingai. Aš visiškai suprantu tą sprendimą. Mes kovojame lenktyniaudami, o ne laukdami priešininkų nesėkmių. Mums kur kas saldesnis buvo paskutinio ruožo rezultatas ir lenktynių progresas, o visa kita yra detalės“, – kalbėjo V.Žala.

Pasitiko dainomis

Tomą Jančį ir Irmantą Bražiūną su komanda gerbėjai pasitiko dainomis. Jiems skambėjo „Ant kalno mūrai“ ir šūksniai „Šaunuoliai“.

„Pirmas kartas visada yra ypatingas. Jis įvyko, tikrai yra daug ko pasimokyti. Ar darytume ką nors kitaip? Taip, darytume. Bet iš tikrųjų esame labai patenkinti rezultatais, pasiekimais, viskas yra super“, – šypsojosi Tomas.

Jo teigimu, su dabartine technika ir pasiruošimu jie su Irmantu padarė viską, ką galėjo: „Įvertinus tai, kad aš prie keturratės transporto priemonės vairo esu mažiau nei metus, tai aš labai patenkintas tokiu pasiekimu. Tad ką patobulinti, geriau padaryti, reikia laiko susigalvoti, mintims susigulėti, bet tikrai yra daug ką patobulinti.“

VIDEO: Tomas Jančys: „Pameluotume, jeigu pasakytume, kad nepavargome“

Lietuvių rezultatai

Vaidotas Žala su Paulo Fiuza šių metų Dakare pakartojo geriausią Baltijos šalių pasiekimą – jie ralį baigė 11-oje vietoje. Šią vietą 2019 metais užėmė ir Benediktas Vanagas.

V.Žalai iki dešimtuko trūko ne tiek ir daug, ypač paaiškėjus, kad paskutiniame etape sugedo pagrindinio jų varžovo Vladimiro Vasiljevo automobilis. Tačiau ekipažas iš Rusijos finišą pasiekė tempiami kito lietuvio – Antano Juknevičiaus – ir svajonės apie dešimtuką atsidėjo bent kitiems metams.

Pats A.Juknevičius su D.Zariniu po nesėkmių Dakaro pradžioje antroje dalyje važiavo, kaip patys sakė, su vėjeliu. Jie užėmė 49 vietą.

Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu debiutavo su motobagiu ir finišą pasiekė, kaip sakė, pavargę, bet laimingi. Jų užimta vieta galutinėje įskaitoje – 15-a.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius