Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aplankyti senuosius vėjo malūnus keturratininkai leidosi vedami kilnios misijos

Praėjusį šeštadienį Pakruojyje finišavo penktasis ATV turizmo „Pamatyk Lietuvos vėjo malūnus keturračiu“ etapas. Keturratininkų klubo „Bekelės vilkai“ renginys šįkart turėjo ir dar vieną akcentą. Jo metu buvo renkama parama „Lukšų vyrams“, kariaujantiems už Ukrainos laisvę.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Renginio dalyvių nuotr.

Keturračių klubui „Bekelės vilkai“ penktąjį etapą surengti padėjo Pakruojo automobilių sporto klubas, pasirūpinęs visais reikiamais leidimais, kad renginiui būtų uždegta žalia šviesa. Šeštadienio rytą keturratininkai rinkosi Pakruojyje prie Siauruko ekspozicijos. Ten dalyviai buvo supažindinti su maršrutu, kuris Pakruojo apylinkėmis nusidriekė net 200 kilometrų.

Oficialiai startas renginiui buvo duotas prie Pakruojo rajono savivaldybės, kur dalyvius į kelionę išlydėjo ir Ukrainos vėliavą įteikė vietos valdžios atstovai – meras Saulius Margis, seniūnas Svajūnas Miknevičius ir Pakruojo kultūros centro vadovė Arina Janeliūnienė.

Renginio organizatorius Remigijus Gančierius pasakojo, kad keturratininkų bendruomenę supažindinti su senaisiais vėjo malūnais nusprendė po to, kai sėkmingai buvo įvykdyta ankstesnė idėja, kurios metu keturratininkai keliavo po Lietuvą lankydami kabančius tiltus. Pasak Remigijaus Gančieriaus, per jau įvykusius penkis „Pamatyk Lietuvos vėjo malūnus keturračiu“ etapus buvo įveikta 1200 kilometrų, dalyviai pamatė 70 malūnų.

„Esame numatę dar tris šio renginio etapus, nes likę dar 30 malūnų, kuriuos norėtume aplankyti. Artimiausias etapas planuojamas Panevėžio ir Biržų rajonuose. Turime tikslą iki rudens šį projektą sėkmingai pabaigti, nes po to laukia nauji projektai. Minčių, kaip sudominti ATV turizmą mėgstančią keturratininkų bendruomenę tikrai turime“, – sakė Remigijus Gančierius.

Renginio dalyvių nuotr./Remigijus Gančierius
Renginio dalyvių nuotr./Remigijus Gančierius

Pakruojyje ir jo apylinkėse šeštadienį dalyviai išvydo beveik 20 vėjo malūnų. Dauguma jų – apleisti, avarinės būklės ir vos vienas kitas šiuo metu renovuotas kaip lankytinas objektas. Pasak organizatorių, tai yra nykstantys paveldas ir malūnų kasmet vis mažėja. Lygiai taip pat, kaip mažėja ir kabančių tiltų, kuriuos keturratininkai lankė praėjusiame projekte.

Šeštadienį vykusio renginio maršrutas buvo išties išskirtinis, mat Pakruojis – lygumų kraštas. Dalyviai dažniausiai važiavo bendro naudojimo keliais, žvyrkeliais. Miškingų vietovių pasitaikė itin mažai. Visgi šiokių tokių bekelės prieskonių Remigijus Gančierius rado – teko įveikti keletą ant kelio nuvirtusių medžių, vieną brastą, porą klampesnių vietų.

Maršrutą sudarydami organizatoriai atsižvelgė į tai, kad šiame krašte yra gausu ūkininkų laukų, tad siekiant išvengti bet kokių kivirčų su žemdirbiais, keturatininkai didžiąją dalį maršruto važiavo viešais keliais. 200 kilometrų dauguma dalyvių įveikė per 5-6 valandas, skirdami laiko poilsiui ir objektų apžiūrėjimui.

Šis renginys turėjo ir dar vieną akcentą – Ukrainos spalvas. Visiems dalyviams buvo išdalinti lipdukai, ženkleliai ir kita Ukrainos atributika. Organizatoriai nusprendė rinkti pinigines aukas bei dalį starto mokesčių skirti su Putino agresija susidūrusiai Ukrainai. Karo alinamoje šalyje už Ukrainos laisvę kovoja ir lietuviai – „Lukšų vyrai“. Būtent jiems keturratininkų klubas „Bekelės vilkai“ po renginio pervedė 600 eurų paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius