TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Arūnas Gelažninkas pirmas iš lietuvių prieš Dakarą pasidarė COVID-19 testą – atsakymai trečiadienį

Dakaro Saudo Arabijoje laukiantys lietuviai lenktynininkai pradeda paskutinį etapą prieš gaudami tikrąjį bilietą į lenktynes – jiems atliekami COVID-19 testai. Pirmasis apie tai pranešė motociklininkas Arūnas Gelažninkas.

„Greičiausiai „Zigmas Dakar Team“ komanda ir jos lyderis Arūnas Gelažninkas bus pirmieji lietuviai, sužinosiantys, ar galės dalyvauti šių metų Dakare. Testo rezultatai turėtų paaiškėti iki trečiadienio ryto. Šiemet tik su neigiamu koronavirusinės infekcijos COVID-19 testu bus galima startuoti“, – teigiama komandos pranešime spaudai.

Kliūčių ruožas iki Dakaro starto nepavydėtinas, tačiau lietuvių lenktynininkas tikina, kad organizatoriai deda didžiules pastangas, kad viskas vyktų sklandžiai.

„Džiaugiuosi, kad eilių nėra. Jaučiasi, kad mūsų laukia, procedūra užtruko vos keletą minučių. Pristatėm dokumentus, gavome ryšulėlį COVID testui atlikti ir vos už kelių metrų paėmė mėginį“, – apie testą pasakojo A.Gelažninkas.

VIDEO: Koks Dakaro scenarijus užšifruotas motociklinko Arūno Gelažninko pavardėje

Motociklininko komanda, kaip ir kitos komandos, su nekantrumu laukia atsakymų.

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu privalome saugotis ir laikytis griežto karantino. Nesvarbu kur bebūtume – saugumas ir higiena išlieka pirmoje vietoje“, – sako lentynininkas.

Jei testas bus neigiamas, „Zigmas Dakar Team“ galės važiuoti į uostą atsiimti technikos. Tai padaryti reikės trečiadienį arba ketvirtadienį. Sausio 1-2 dienomis laukia techninė apžiūra ir mandatinė komisija, kur reiks užsiregistruoti, pasiimti leidimus ir bus galima pradėti didžiausią metų nuotykį, nes šiame Dakare Arūnas važiuos vienišių klasėje.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas Dubajuje pakilo virš Antano Juknevičiaus automobilio stogo

Tikslios instrukcijos, kaip elgtis, jei testo rezultatai bus teigiami, nėra. Greičiausiai tektų izoliuotis viešbutyje iki kol butų gautas neigiamas testo rezultatas.

Kad to nereikėtų, sportininkas ir jo komanda saugosi kaip tik įmanydami.

„Mes naudojame dvigubą apsaugą – po medžiagine kauke visada turime ir respiratorius. Taip pat kiekvienas iš mūsų su savimi turi dezinfekcinio skysčio. Tad po kiekvieno sąlyčio su paviršiais ar žmonėmis dezinfekuojame rankas. Valgome atskirai, bendro laiko neturime, nebent sutampa. Valgome viešbučio kavinėje, o kol laukiame maisto visada užsidedame kaukes. Būtent taip ir rekomenduoja Dakaro ralio organizatoriai ASO. Viešbutyje kartais girdim sireną, po kurios primenama laikytis socialinės distancijos, higienos. Todėl stengiamės kontaktuoti tik su savo komanda“, – sako Arūnas.

Kol tenka izoliuotis ir laukti atsakymų, A.Gelažninkas veiklos turi: viešbučio sporto salėje treniruojasi pagal specialią programą ir žiūri serialą „The Crown“.

Dakaro prologas – jau šeštadienį, sausio 2 d., o tikrosios varžybos prasidės sekmadienį.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas išvyksta į Saudo Arabiją: dar vienas COVID-19 testas ir Dakaras prasidės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius