-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Gelažninkas sugrįžo: po dvejų metų pertraukos vėl startavo Lietuvos čempionate

Šeštadienį, balandžio 22 dieną Gaižiūnų poligone Jonavos rajone prasidėjo 2023 m. Lietuvos Enduro čempionatas. Į startą stojo 136 motociklininkai ir 12 keturratininkų. Tarp jų – ir Dakaro ralio vienišių klasės nugalėtojas Arūnas Gelažninkas.
Gaižiūnų poligone Jonavos rajone prasidėjo 2023 m. Lietuvos Enduro čempionatas
Gaižiūnų poligone Jonavos rajone prasidėjo 2023 m. Lietuvos Enduro čempionatas / LMSF nuotr.

Dalyviams organizatoriai paruošė 33 kilometrų ilgio trasą unikalioje smėlingoje karinio poligono teritorijoje su daug darbinių ruožų, kuriuose nebuvo laiko pailsėti.

Trasoje sportininkams reikėjo įveikti du specialius greičio ruožus, kitaip dar vadinamus „testus“. Pirmasis testas, driekėsi itin smėlingoje vietovėje, dar vadinamoje „Sachara“. O antrasis, kiek lėtesnis, miškingoje ir smėlingoje teritorijoje.

Abiejų testų rezultatai buvo sumuojami, o geriausias rezultatas lėmė pergalę E1, E2, E3, E40+ ir E16+ klasėse. Profesionaliems sportininkams greitį ir ištvermę reikėjo demonstruoti įveikiant 4 ratus arba 132 kilometrus ir 8 testus, o mėgėjams – tris ratus ir 6 testus.

VIDEO: Gaižiūnų poligone Jonavos rajone prasidėjo 2023 m. Lietuvos Enduro čempionatas

Varžybų metu visų akys krypo į E2 klasės (keturtakčiai motociklai, kurių variklių kubatūra nuo 255 cm3 iki 450 cm3) rezultatų lentelę. Būtent šioje klasėje, po dviejų metų pertraukos Lietuvos čempionatuose, startavo Dakaro vienišių klasėje du kartus nugalėjęs ir daugkartinis Lietuvos čempionas Arūnas Gelažninkas.

„Labai smagu sugrįžti po dvejų metų pertraukos į Lietuvos čempionatą. Buvo tikrai sunku. Akys atpratę prie greičio, o greičio ruožai buvo tikrai labai greiti, tad reikėjo spausti, nes jaunimėlis irgi spaudė. Klaidų nepadariau. Labai smagios varžybos ir dėkoju organizatoriams už puikią organizaciją“, – po varžybų komentavo Arūnas Gelažninkas, vos trimis sekundėmis aplenkęs varžybų dieną 21 gimtadienį švenčiantį ir antrąją vietą iškovojusį Džiugą Kazakevičių.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas sugrįžo į LMSF Enduro čempionatą!

Anaiptol, nors ir Arūnas Gelažninkas iškovojo pirmąją vietą klasėje, absoliučioje įskaitoje greičiausias buvo šios disciplinos favoritas Nerimantas Jucius. Jo bendras testų įveikimo laikas devyniomis su puse sekundės pranoko Arūno Gelažninko rezultatą ir trylika Džiugo Kazakevičiaus. Be pergalės bendroje įskaitoje, Nerimantas yra pirmas ir E3 klasėje (dvitakčiai motociklai kurių variklių kubatūra nuo 255 cm3 iki 500 cm3 ir keturtakčiai motociklai kurių variklių kubatūra nuo 455 cm3 iki 640 cm3).

„Labai smagios varžybos, o organizatoriai paruošė gerų užduočių. Greičio ruožai greiti ir techniški. Džiaugiuosi, kad pavyko užfiksuoti geriausią laiką,“ – po finišavo komentavo Nerimantas Jucius.

Kitos varžybos vyks gegužės 27 dieną Kupiškyje.

Rezultatai pagal klases:

E1: Andrius Mitkevičius, Vladas Gončarovas, Vilius Pretkelis.
E2: Arūnas Gelažninkas, Džiugas Kazakevičius, Šarūnas Matutis.
E3: Nerimantas Jucius, Dalius Vaičekonis, Mindaugas Daugėla.
E40+: Viktoras Majys, Tadas Barkus, Audrius Norkus.
E16+ Nedas Žažeckis, Kasparas Jančys, Domas Butkus.
Quad Open: Nerijus Moisas, Vaidas Pravackas, Martynas Pravackas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius