Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Aurum 1006 km“ lenktynių mados: ar gražūs automobiliai važiuoja greičiau?

Šiais metais „Aurum 1006 km“ lenktynių dalyvių sąraše puikuojasi 31-a ekipa. Praktiškai visos jos trečiadienį pristatė savo automobilius į techninę komisiją. Šiemet dalyvių gretos įspūdingai atrodo ne tik dėl išties didelio būrio itin pajėgios ir brangios technikos. Čia atgabenti automobiliai pasižymi ir puikiais dizaino sprendimais bei akį traukiančiais apklijavimais.
Dalyvių registracija
Dalyvių registracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min GAZAS pasidomėjo, kiek dėmesio ekipos skiria automobilių estetikai ir ar išties gražūs automobiliai važiuoja greičiau?

Frazę, kad gražūs automobiliai važiuoja greičiau, prieš daugelį metų ištarė lenktynininkas Mantas Matukaitis, kuris šiemet su „Ignera & Bio-Circle by Dynamit“ komanda lenktynėse startuos „Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO“ automobiliu. Jis žiūrovams jau puikiai pažįstamas iš spalvų kombinacijos.

Paaiškėjo, kad tokie stilistikos bruožai automobilio išvaizdoje atsirado ne atsitiktinai ir yra tam tikras simbolis. Analogišku stiliumi yra papuoštas ir Manto Matukaičio šalmas. Pilotas pasidalijo savo mintimis, ką simbolizuoja toks jo komandos bolido dizainas.

„Tai yra tam tikras pagarbos išreiškimas lenktynininkui Ayrtonui Sennai, kuris važiavo su „Lotus“ komanda 1984 ar 1985 metais ir jų automobilis tada buvo nuspalvintas auksinės ir juodos spalvos kombinacija. Man tai turbūt gražiausias iš visų tų laikų dizainų, todėl nusprendėme ir mes padaryti šio dizaino repliką ant savo automobilio. Jis tikrai elegantiškas, išskirtinis, neiššaukiantis, bet tuo pačiu ir viską pasakantis. Mano šalmo dizainas irgi pagamintas pagal Ayrtono Sennos šalmo motyvus“, – kalbėjo Mantas Matukaitis.

Manto Matukaičio žmonos Aistės Antanaitytės Matukaitės komandos „RR Team by Finansinių Sprendimų Agentūra“ BMW E90 automobilis taip pat pasižymi akį traukiančiu dizainu. Jame dominuoja ryškios spalvos – mėlyna, per alyvinę pereinanti į rausvą. Viskas persipina su tam tikrais ornamentais.

„Mes esame už tai, kad visi automobiliai trasoje privalo būti gražūs. Kaip mes juokaujame, kiekvienas lipdukas prideda vieną, kitą arklio galią. Iš tikrųjų tai visų šių lenktynių ir daugumos komandų nebūtų be partnerių ir rėmėjų, o kiekvienai įmonei tikrai yra maloniau atrodyti estetiškai ir ryškiai. Spalva, dizainas automobiliui duoda charakterį“, – sakė Aistė Antanaitytė Matukaitė.

Apie savo sportinių automobilių dizaino, spalvų ir kitus estetikos sprendimus taip pat papasakojo „Aromama by Čapkauskas Racing“ komandos lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas, „Kautra“ ekipos pilotas Arūnas Strumskis bei „Circle K – Lesta Racing Team“ atstovas Audrius Gelžinis.

Vaizdo įrašą su visų pašnekovų mintimis rasite žemiau.

VIDEO: Gražūs automobiliai važiuoja greičiau? „Aurum 1006 km“ lenktynėse – įmantrūs sportinių automobilių dizainai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius