-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auto muziejuje – naujos istorijos pradžia: „Baltic Motorcycle Riding Academy“

Vilniuje įsikūrusiame senovinių automobilių ir motociklų muziejuje „Auto muziejus“ įvyko pirmasis oficialus profesionalaus vairavimo akademijos „Baltic Motorcycle Riding Academy“ komandos susitikimas, kurio metu komandos nariai aptarė einamus klausimus ir artėjančio sezono planus.
„Baltic Motorcycle Driving Academy“ nuotr.
„Baltic Motorcycle Driving Academy“ nuotr.

Kartu jie turėjo galimybę susipažinti su šio įspūdingo muziejaus kolekcija ir išgirsti daug įdomių istorijų iš paties muziejaus įkūrėjo, Alfredo Eitučio, lūpų. Simboliška, jog naujos akademijos istorija prasidėjo būtent čia – istorijos muziejuje.

Daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių motociklų plento žiedo čempionas Šarūnas Pladas ir BMW motociklų klubo Lietuvoje prezidentas Marijus Aukštikalnis, kartu su sporto komanda „Pladas Racing“ pristato naują projektą – profesionalaus vairavimo akademiją, kurioje svarbiausias individualus dėmesys kiekvienam mokymų dalyviui ir suteikiamos motociklų valdymo žinios, kurių motociklininkai negauna standartinėse vairavimo mokyklose.

Projekto tikslas – gerinti motociklininkų valdymo žinias teorinių paskaitų metu ir tobulinti vairavimo įgūdžius uždarose trasose, pasitelkiant profesionalius lentynininkus ir instruktorius, suteikti papildomų žinių apie pirmąją medicinos pagalbą kelyje, didinti saugumą keliuose ir lygiagrečiai populiarinti motociklų sportą Lietuvoje.

„Matome, jog standartinėse vairavimo mokyklose motociklininkai negauna pakankamai žinių, o ir patys mokyklų vairavimo istruktoriai pripažįsta, jog neturi pakankamai laiko ir kompetencijų tinkamai parengti vairuotojus“, – sako Marijus Aukštikalnis.

„Pagrindinė jų (instruktorių) užduotis – parengti mokinį taip, jog jis išlaikytų vairavimo egzaminą Valstybės įmonėje „REGITRA“, bet realybėje žmogus dažnu atveju į gatvę išvažiuoja ne iki galo suvokdamas, kaip tinkamai valdyti motociklą ir kokie, kelių eismo taisyklėse neaprašyti niuansai, laukia jų Lietuvos keliuose“.

Motociklas – padidintos rizikos transporto priemonė ir diskusijų čia nereikia, nes tai - faktas. Kasmet Lietuvos keliuose į autoįvykius pakliūna nepatyrę motociklininkai, o ir patyrusiems pakanka iššūkių vairuojant, kai susiduriama su išsiblaškiusiais arba neatsakingais automobilių vairuotojais, tačiau tinkamas motociklo valdymas ir motociklo vairavimo niuansų išmanymas šias rizikas sumažina. Žmonės, pradėdami vairuoti motociklą, nežino elementariausių dalykų: kokią pasirinkti motociklininko aprangą, kuo skiriasi motociklų padangos, kas yra sukibimas su kelio danga, kaip elgtis posūkyje, kaip tinkamai akseleruoti, kaip stabdyti ir pan.

„Norime, kad situacija keistųsi. Nuo 1995 metų motociklas yra kasdieninė mano transporto priemonė šiltuoju metu laiku, lenktyniauju profesionaliai, per asmeninę patirtį žinau, kokie pavojai ir niuansai laukia motociklininkų gatvėse ir užmiesčio keliuose, kokios kritimų pasekmės ir tas, per beveik 30 metų sukauptas žinias, noriu perduoti motociklininkams“, – sako Šarūnas Pladas.

„Matau, jog sąmoningumas motociklininkų tarpe auga ir žmonės nori kokybiškų mokymų, tačiau Lietuvoje trūksta mokyklų, kurios jiems galėtų tai pasiūlyti“, - kalbėjo Š.Pladas

Šarūnas motociklų varžybose dalyvauja nuo 2000 metų iki dabar ir yra daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių motociklų plento žiedo čempionas, daugkartinis Lenkijos čempionato prizininkas ir vienintelis lietuvis, dalyvavęs WSBK čempionate, bei vienas iš nedaugelio lietuvių, dalyvavusių „Alpe Adria“ čempionate. Šarūnas ne tik lenktyniauja ir garsina Lietuvą, bet ir individualiai treniruoja lenktynininkus sporto klube "Pladas Racing".

Norime pasidžiaugti, jog mumis išreiškė pasitikėjimą ir prie mūsų akademijos projekto prisijungė tokie rėmėjai kaip oficialus Vokietijos alyvos ir priedų gamintojo „LIQUY MOLY“ atstovas Lietuvoje - UAB „Autopsa“ ir pasaulinis padangų gamintojas „Michelin“.

„Baltic Motorcycle Riding Academy“ mokymų metų bus taikomos pažangios technologijos, mokymai bus sistemingi ir tęstiniai. Akademija nori motociklininkams pasiūlyti pačius kokybiškiausius mokymus už prieinamą kainą.

Šiuo metu norint sudalyvauti panašaus pobūdžio kokybiškuose motociklo valdymo mokymuose artimiausia vieta būtų Lenkija. Dalyviams tektų važiuoti 800 km iki Poznanėje esančios lenktynių trasos ir tie mokymai būtų išties nepigūs. Viena treniruočių diena ten kainuoja 430 eurų, o įskaičiuojant logistiką, viešbučius ir kitus kelionės kaštus už visą treniruočių savaitgalį tektų pakloti apie 1000 eurų. Na, o jeigu treniruočių metu apgadinsite motociklą, reikės pasirūpinti jo pargabenimu arba remontu Lenkijoje. Ir deja, bet tie mokymai vyksta tik kartą arba du per sezoną.

Rimtų mokyklų yra Jungtinėje karalystėje ir JAV, kitose Europos šalyse, bet vien tik nuvykti ten kainuoja didelius pinigus, todėl kalbėtume apie gerokai didesnį biudžetą nei Lenkijoje. „Baltic Motorcycle Riding Academy“ kaina bus prieinamą praktiškai kiekvienam.

Daugiau apie „Baltic Motorcycle Riding Academy“ mokymus sužinosite akademijos „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius