Sportas gyvai

Autokroso savaitgaliui Vilkyčiuose techniką jau galanda ir „Supercars“ klasės lietuviai

Jau birželio 8-9 dienomis Šilutės rajone esančiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks prestižinis autosporto renginys Lietuvoje – Europos automobilių kroso čempionatas. Jį jau daugelį metų organizuoja geriausią šalyje autokroso kompleksą turintis automobilių sporto klubas „Vilkyčiai“. Beje, šiemet Europos automobilių kroso čempionato metu vyks ir Lietuvos autokroso čempionato varžybos, tad šio grandiozinio ir vienintelio tokį statusą turinčio renginio pilnateisiais dalyviais galės tapti visi nacionalinio čempionato sportininkai, rašoma pranešime.
Regimantas Nevulis ir Audrius Stanis (dešinėje)
Regimantas Nevulis ir Audrius Stanis (dešinėje) / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Europos automobilių kroso čempionatas kartu su Lietuvos automobilių kroso čempionatu Vilkyčiuose įvyks jau birželio 8-9 dienomis. Dviejų dienų formato lenktynės šiemet bus dar azartiškesnės ir įvairesnės, kadangi Europos čempionato dalyvių gretas papildys ir nacionalinio čempionato sportininkai. Pastarieji vos praėjusį savaitgalį pirmą kartą išmėgino savo jėgas Gargžduose, pirmame Lietuvos automobilių kroso čempionato etape.

Nors pačios galingiausios lietuviškos technikos klasė „Supercars“ Gargžduose nebuvo itin gausi, tačiau Vilkyčiuose tikimasi sulaukti dalyvių ažiotažo. Patys šios klasės sportininkai skaičiuoja, kad galingiausios kategorijos kėbulinių automobilių čia gali būti virš dešimt.

Antrąjį birželio savaitgalį įvyksiančioms varžyboms jau ruošiasi ir vienas greičiausių „Supercars“ klasės pilotų, „Ekroso“ komandos lenktynininkas Audrius Stanis. Jis vairuoja per 500 arklio galių turintį, visais ratais varomą „Volkswagen Polo“. Sportininkas tikina, kad jam Vilkyčių trasa yra puikiai pažįstama, stebinanti kokybiškiausia danga Lietuvoje ir pasižyminti labai dideliu greičiu.

„Teko jau kalbėti su kitais „Supercars“ automobilius turinčiais kolegomis, tai į Vilkyčius atvažiuoti žada labai gausios pajėgos. Net ir tie, kurie viso sezono važiuoti neplanuoja, atvažiuos į lenktyniauti į Vilkyčius, nes čia yra tas renginys, kurio praleisti negalima. Tai didžiulė šventė visai autokroso bendruomenei, todėl visi nori čia būti ir lenktyniauti.

Man asmeniškai Vilkyčių trasa labai patinka. Ji greita, plati, tikrai yra kur išnaudoti visą automobilio potencialą. Po pirmojo etapo šiek tiek dirbame prie technikos, nes turėjome smulkių techninių problemų, tačiau laiko turime pakankamai ir tikrai spėsime. Nekantriai laukiu šių varžybų. Jos tikrai yra geriausias renginys visame kalendoriuje“, – sakė Audrius Stanis.

Startui ir pirmai pažinčiai su Vilkyčių automobilių sporto kompleksu ruošiasi ir dar vienas „Supercars“ klasės dalyvis, turintis itin išskirtinį automobilį – Regimantas Nevulis. Panevėžietis lenktyniauja visais ratais varomu „Volkswagen Golf“ modeliu, po kurio variklio gaubtu plaka „Honda S2000“ atmosferinis dviejų litrų agregatas.

„Smart Motorsport“ komandos lenktynininkas Regimantas Nevulis sako, kad itin greitoje Vilkyčių trasoje jis turi savų kozirių prieš galingesnius automobilius vairuosiančius varžovus. Kaip privalumą lenktynininkas įvardijo puikias jo „Volkswagen Golf S2000“ charakteristikas kontroliuojant jį posūkiuose ir šios technikos patikimumą.

„Kadangi galingumo pas mane yra mažiau nei pas varžovus, buvo minčių apie turbinos arba turbokompresoriaus montavimą, tačiau šios minties atsisakėme. Nemanau, kad per tokį trumpą laiką galima tokį projektą padaryti kokybiškai ir turėti patikimą kombinaciją. Tai labiau žiemos laikotarpio projektas, todėl Vilkyčiuose startuosime be technikos pakeitimų.

Nors iš daugelio sportininkų girdėjau, jog Vilkyčių trasa yra labai greita, manęs tai negąsdina. Greičio aš nebijau, galiu greitai, plačiai važiuoti posūkiuose, todėl pagrindinė užduotis – nepaleisti daugiau arklio galių turinčių varžovų tiesiosiose atkarpose. Na, ir, žinoma, patikimumas. Bandysime remtis šiais koziriais ir mėginsime pakovoti dėl pozicijų.

Labai laukiu varžybų, kadangi tai yra kur kas daugiau nei tiesiog varžybos. Tai prestižinis renginys Lietuvoje, nes tai puiki proga pamatyti, koks yra jausmas būti Europos čempionato etapo dalimi. Varžyboms jau užsiregistravau, startinį mokestį sumokėjau, vietą dalyvių parke rezervavau, nakvynę užsakiau, visas planas sudėliotas. Dabar liks tik peržiūrėti automobilio mazgus, pakeisti klausimų keliantį tarpašinį diferencialą ir būsime pasiruošę“, – kalbėjo Regimantas Nevulis.

Trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas bei kartu vyksiančios antrojo Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo varžybos Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks jau birželio 8-9 dienomis. Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau naujienų apie artėjančias varžybas, jų dienotvarkę, bilietų kainas ir kitą žiūrovams aktualią informaciją galima rasti ASK „Vilkyčiai“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius