-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autosporto sezono uždarymas Uoginiuose: lenktynėms vos pakako dienos

Praėjusį sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių automobilių sporto komplekse surengta automobilių sporto sezono uždarymo šventė. Varžybas čia organizavęs Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubas kartu su visureigiu klubu „35 coliai“ subūrė pusantro šimto dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos. Veiksmas čia virė ne tik autokroso trasoje, bet ir bekelės žiede, kur varžėsi visureigių ekipažai ir keturratininkai.
Autokroso varžybos
Autokroso varžybos / Organizatorių nuotr.

Pirmieji į bekelės trasą pajudėjo keturratininkai, o po jų ir visureigiai. Jiems buvo numatyti važiavimai per balas, brastas, durpynus ir kitas įdomiausias Uoginių autosporto komplekso vietas.

Burtų keliu išsiaiškinę pirmosios kvalifikacijos starto pozicijas lenktynes čia pradėjo ir autokroso varžybų dalyviai, suskirstyti į klases. Jiems per dieną teko įveikti du kvalifikacinius važiavimus, o galiausiai viskas sprendėsi finaluose.

Organizatoriai buvo numatę ir visą renginį vainikuosiantį mechanikų klasės važiavimą, kuriame savo sportininkų automobiliais startuoja įprastai juos remontuojantys bei prižiūrintys mechanikai. Tiesa, jų važiavimas buvo pakibęs ant plauko, kadangi saulei pasislėpus už horizonto pradėjo sparčiai temti. Visgi organizatoriai nusprendė šio važiavimo neatšaukti ir trasą apgaubus prieblandai mechanikai spėjo pajudėti į trasą.

Varžybų apdovanojimai įvyko jau esant dirbtiniam apšvietimui – organizatoriai prizininkus apdovanojo ne tik taurėmis, bet ir papildomais rėmėjų prizais, kuriuos įsteigė „Opoltrans Lithuania“, „Malatesta Motorsport Tyres“ ir „Spark Energy“.

OPEN 2500 klasėje nugalėtoju tapo latvis Janis Gustans, vairavęs „Toyota MR2“ automobilį. Erlandas Vaitkevičius su „Audi 80“ finišavo antras, o ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio žengė Gundars Berzinš.

SUPER 2000 klasėje, kurioje dominavo latviai, nugalėtojo titulą iškovojo Dainis Krūminš. Antrąją vietą laimėjo Toms Edušs, o trečioje vietoje įsitvirtino Davis Ozolinš.

1600 JUNIOR klasėje triumfavo Lėja Vareikaitė, kuri už savęs paliko atitinkamai Katriną Kleščevską ir Antaną Liubiną.

SUPERCARS kategorijoje finalas buvo pažymėtas pasitraukimais dėl gedimų, tačiau iki šachmatinės vėliavos mosto čia išgyveno ir nugalėtoju tapo Donatas Stašiūnas-Žvėris. Antroje vietoje įsitvirtino Dainis Krūminš. Trečias čia buvo Dzitans Filipsons. Per žingsnį nuo podiumo liko šių varžybų komentatorius Tomas Markelevičius, kuris tradiciškai kartą metuose su savo kovine „Audi S6“ išvažiuoja į autokroso trasą būtent sezono uždarymo renginio proga.

„Mini Buggy“ klasėje nugalėtoju tituluotas latvis Alvis Pinkulis. Antrosios vietos taurė įteikta Kristersui Egličiui. Matiss Zvaigznitis džiaugėsi trečiosios vietos laipteliu. Beje, šioje klasėje užfiksuotas vienintelis atvejis per visą dieną, kai autokroso trasoje įvyko virtimas.

Damų įskaitoje nugalėtoja tapo ir dar vieną taurę iš Uoginių išsivežė Lėja Vareikaitė. Liga Lapina finišavo antra, o finalą gerai pradėjusi, tačiau vėliau dvi pozicijas praradusi Rasa Kanapeckienė pasirodymą baigė trečioje vietoje.

Uoginiuose žiūrovai galėjo išvysti ir vis labiau populiarėjančią „Extreme Junior“ bagių klasę. Joje nugalėtojo taurę iškovojo Klavs Žvagins. Emils Mirošniks finale prasibrovė į antrąją vietą, o trečias finišavo Ąžuolas Dungveckis. Kartu su jaunuoliais šioje klasėje lenktyniavo ir vienintelis „Buggy Cup“ įskaitos dalyvis Janis Stradinš, kuriam įteikta didžiausia šios įskaitos taurė.

2000 klasėje neįveikiamas buvo Modestas Banelis, praktiškai visus važiavimus dominavęs labai solidžiu atotrūkiu nuo persekiotojų. Antroje vietoje įsitvirtino Girts Kuzmanis, o tarp trylikos dalyvių trečias finišavo Mantas Belskis.

1600 klasėje niekas neprilygo Robertui Steniuliui. Antrąją poziciją čia laimėjo Dainis Zemnieks, o iš paskos finišavo jo tautietis Edvards Lajevskis.

3000 RWD klasėje nugalėtoju tapo Kristaps Eglitis. Gatis Jaunslavietis iškovojo antrąją vietą, o trečioje vietoje lenktynes baigė Martins Jekabsons.

Visureigių varžybų klasėje TR1 triumfavo Šarūnas Bernatonis su Mindaugu Tūska. Antroje vietoje įsitvirtino Mantas Beržinis su Sauliumi Detkausku. Trečioje pozicijoje finišavo Rimantas Rupšlaukis ir Linas Jakas.

TR2 klasėje dalyvavo vienintelis Edgaro Šapkaus ir Mindaugo Vasyliaus duetas, kurie ir buvo apdovanoti nugalėtojų taurėmis. TR3 dalyvių gretose laimėjo Jonas Misiūnas su Laurynu Gecevičiumi. Antrąją vietą laimėjo Vaidas Radzevičius ir Alfonsas Narkevičius. Darius Zaltauskas su Tomu Belevičiumi į viršų kėlė trečiosios vietos taures.

Keturračių klasėje iki 750 kub.cm. daugiausiai taškų surinko Titas Buitkus. Ignas Ilčiukas atsiliko dvylika taškų, o nuo pastarojo su vos dviejų taškų deficitu finišavo Valdas Drukteinis.

Keturračių klasėje virš 750 kub. cm. dominavo Deividas Petrulis, laimėjęs abu važiavimus. Gedas Krasauskas iškovojo antrąją vietą, o trečias ant podiumo žengė Marius Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius