Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 10 /2022 09 11

Barselonos 24 val. lenktynės: finiše lietuviai sakė esantys „alkani pergalių“

Europos „24h series“ lenktynių serijoje – lemiamas Barselonos etapas. Nors jame buvo laukiama net penkių Lietuvos komandų, visą parą užtrukusiame endurance maratone startavo dvi: „RD Signs Šiauliai“ (GTX klasė, Lamborghini Huracan ST) ir „Juta Racing“ (GT3, Audi R8 LMS).

Lenktynių įrašą rasite 24h series paskyroje.

Lenktynių eiga

Finišas. „RD Signs“, vydamiesi pagrindinius konkurentus „Leipert“, per 22 val. (tik tiek važiavo dėl remonto po avarijos starte) sumažino atsilikimą beveik pusvalandžiu. Tačiau to nepakako, kad ir šiose lenktynėse, ir čempionate „24h series“ užimtų pirmąją vietą GTX divizione. Tačiau sidabras irgi gerai, ypač debiutantams! O bendroje įskaitoje šiauliečiai P23, pakilę iki jos nuo P36.

VIDEO: Barselonos 24 val. lenktynės: RD Signs Šiauliai komandos podiumas

„Juta Racing“ buvo labai arti trečiosios vietos viso čempionato bendroje įskaitoje. Tačiau pritrūko šiek tiek sėkmės naudojantis CODE60 situacijomis. Komandos „Audi“ finišavo P7 Barselonos 24 val. pragare bendroje įskaitoje. Tačiau sezono GT divizione laimėjo 3-ią vietą!

Rytas, 10.30 val. (finišas 14 val.). „Juta Racing“ per naktį pakilo vienu laipteliu aukščiau. Dabar jie – P6 bendroje įskaitoje šiose lenktynėse, bet kovoja dėl bronzos čempionate. Su kokiais iššūkiais susiduria kauniečiai, pasakoja Haris Aleksandravičius. Į trečią vietą čempionate be „Jutos“ dar taikosi „Dinamic Motorsprt“ ir „Hubert Racing“, kuriuos būtinai reikia aplenkti:

GT3 klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių
GT3 klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių

„RD Signs“ naktį važiavo stabiliai, be klaidų. Belieka apgailestauti dėl avarijos starte. Jei ne ji, šiauliečiai kovotų dėl pirmos vietos GTX klasėje. O dabar nori vytis „Leipert“ žaliąjį Lambo, bet tai nėra paprasta. Jei, likus iki finišo dviem valandoms konkurentai tebevažiuos, šiauliečiams teks tenkintis antrąja vieta GTX divizione. Bendroje įskaitoje iš P36 jie pakilo iki P25. GTX įskaitoje taip pat kol kas P2. Komentuoja komandos vadovas Eugenijus Andrulis:

GTX klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių
GTX klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių

Iki vidurnakčio. „Juta Racing“ stovykloje nenutiko nieko „ne pagal planą“. O šiauliečiai patyrė dar du nuotykius.

VIDEO: Benzingalvio svajonė: Barcelona 24h series, night view with onboard

Vairuojant Audriui Butkevičiui jam į galą įvažiavo atstumo nepaskaičiavęs „Porsche“ ir apgadino sparną. Teko stoti boksuose, nupjauti dalį lūžusio sparno.

Vėliau Pauliui Paškevičiui „pavyko“ susiglausti ratais su TCR automobilius, buvo apgadintas padangos ventilis, jis pradėjo leisti orą. Ir vėl teko sukti į boksus. Šiauliečiai kol kas P3 bendroje įskaitoje ir P3 GTX klasėje. „Juta“ – P8 bendroje įskaitoje.

21.00 val. Starte sudaužyta ir po to technikų „prikelta“ RD Signs „Lamborghini“, regis, kol kas važiuoja be komplikacijų. Prastovėjusi garaže kelias valandas, Šiaulių komanda racionaliai didina tempą, neperspaudžia. RD Signs aplenkė vieną GTX klasės varžovą, o bendroje įskaitoje važiuoja 34-ti iš 36.

VIDEO: 24h series Barselonoje: emocijos sutaisius Lambo po avarijos ir šaltas dušas

„Juta Racing“ tradiciškai laiptelis po laiptelio kyla aukštyn bendroje įskaitoje ir laviruoja tarp P7-9, priklausomai nuo degalų pylimo. Komandos vadovo Hario Aleksandravičiaus komentaras:

VIDEO: Juta Racing komandos vadovo komentaras praėjus 7 val. nuo Barselonos 24h series starto: kiek laimingų loterijos bilietų pavyko ištraukti CODE60 loterijoje?

16.15 val. Šiauliečių „Lamborghini“ grįžo į trasą. Komandos RD Signs technikai pakeitė svarbias važiuoklės detales, sutvarkė kėbulą. Paulius Paškevičius vejasi pagrindinį konkurentą kovoje dėl pirmos vietos čempionate – žalią „Leipert“ Lambo Nr. 710.

„Juta racing“ Audi Nr. 71 (Eimantas Navikauskas) – kol kas P8 bendroje įskaitoje. Bet dar viskas prieš akis. Vien pirmąją valandą CODE60 buvo paskelbtas net tris kartus.

Startas. Jau pirmąją minutę starto tiesiojoje RD Signs „Lamborghini“ pilotavęs Audrius Butkevičius patyrė apmaudžią avariją, patekęs į mėsmalę. Kito kontakto metu šiek tiek kliuvo ir „Jutos“ Audi GT3, teko tvarkyti groteles. Prieš naktį reikės patikrinti šviesas.

Situacija labai paini. A.Butkevičiui pasirodė, kad jį stumtelėjo kitas Lambo – pagrindiniai konkurentai. Tą faktą liudija ir žalių dažų pėdsakai ant galinio kairiojo rato. Incidento metu, įvažiavęs į „Leipert“ Lamborghini, nukentėjo ir Porsche Nr. 904 (Red Ant Racing).

VIDEO: RD Signs Lamborghini avarija Barselonos 24 val. lenktynių starte ir Audriaus Butkevičiaus komentaras

Apie Lietuvos komandas

„Juta“ yra daugkartinė Palangos lenktynių laimėtoja, o jos pilotas Jonas Gelžinis daugybę metų varžėsi „Porsche Carrera Cup“. Ši komanda „24h series“ Europos divizione užima trečią vietą bendroje įskaitoje ir tai yra aukščiausias pasiekimas Lietuvos istorijoje. Šį kartą „Audi“ pilotuoja ne J.Gelžinis, A.Jablonskas, E.Navikauskas, P.August ir legionierius L.Viljoen.

GT3 klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių
GT3 klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių

„RD Signs“ komanda GTX klasėje – antri ir vos dviem taškais atsilieka nuo patyrusios „Leipert Motorsport“ Lambo. Šios lenktynės lemiamos: kas laimės, tas ir iškovos čempionate pirmąją vietą. Šiauliečių Lambo pilotuoja Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Arturs Batraks, Nicola Michelon. Komanda atsisakė meksikiečio legionieriaus paslaugų, apie tai – filmuotas interviu žemiau.

GTX klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių
GTX klasės 24 h series rezultatai iki Barselonos 24h lenktynių

Kvalifikacijoje „Juta“ užėmė P8, o „RD Signs“ – P12. Plačiau skaitykite susijusiose naujienose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius