Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 18 /14:09

Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro sugrįžo iš Dakaro: papasakojo apie darbą kartu bei ateities planus

Šeštadienį Vilniaus oro uosto atvykimo salėje buvo kaip niekad daug triukšmo. Čia susirinko gausus būrys „Inbank team Pitlane“ ekipažo gerbėjų, norinčių pasitikti, nusifotografuoti, ir, žinoma, padėkoti Benediktui Vanagui ir Filipe Palmeiro už pasirodymą Dakare. Pirmą kartą kartu startavusiems lenktynininkams pavyko patekti tarp geriausių šių metų ekipažų – jie užėmė 15-ą vietą.
Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro grįžo i Lietuva
Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro grįžo i Lietuva / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Sportininkų sutikimą galite pamatyti čia:

B.Vanagas tikino, kad dirbti su F.Palmeiro buvo tikrai naudinga patirtis. O dėl ateities planų daug nedaugžodžiavo nei vienas. F.Palmeiro tikino, kad pirmiau nori sugrįžti namo, pasikalbėti su komandos atstovais.

B.Vanagas pabrėžė, kad finansiniai sunkumai šiuo metu yra kaip niekad dideli, todėl apie ateitį taip užtikrintai dar nenori kalbėti.

„Atsiprašome, kad nepateisinome savo ir jūsų lūkesčių. Iš esmės pojūtis nėra blogas. Kalbant kiek rimčiau, tai nesmagu dėl to, kas nutiko Vaidui, bet taip būna, toks yra sportas. Šiaip kalbant apie Dakarą, jis buvo ramiausias iš visų įmanomų. Mums atrodė, kad viską aiškiai darome. Trys valandos, kurias praradome, atėmė šansą kovoti dėl kitų pozicijų. Minčių labai daug. Nusimato daugiau darbo“, – sakė B.Vanagas.

Jo nuomone, organizatoriai dar neparodė visų savo kozirių. Pasak jo, pritrūko tikrųjų Dakaro požymių, pavyzdžiui, kopų.

„Šis Dakaras tikrai buvo kitoks, man labai sunku vertinti. Ar antrą kartą norėčiau taip pat daryti? Gal ne“, – tikino sportininkas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Filipe Palmeiro
Arno Strumilos / 15min nuotr./Filipe Palmeiro

Ateities planai

„Didžiausias pavyzdys – gamyklinės komandos. Jie teisingiausiai dirba, teisingiausiai ruošiasi, o pas mane seilėtekis visada bėga. Suprantu, kad mes turėsime pasiruošti, gal reikės su Lietuvos valstybe pradėti kalbėti, ir reikėtų kažką pradėti daryti rimčiau“, – tikino B.Vanagas.

Paklausus apie F.Palmeiro ateitį šiame ekipaže, duetas teigia, kad daug kas priklausys nuo įvairių aplinkybių.

„Nieko naujo nėra, palyginus su tuo, ką žinojome lenktynių pradžioje. Filipe buvo šių metų projektas, daug išmokome, daug sužinojome ir jis atidirbo kiekvieną savo centą. Kas bus ateityje – nežino turbūt niekas, o Filipe nėra tikras dėl savo kontrakto. Paskutiniai du mėnesiai buvo tikras košmaras. Filipe yra tikrai labai geras šturmanas, reikėjo šlifuotis, bet Dakaras yra puiki vieta tam. Daug jau žinome istorijų vienas apie kitą“, – teigė B.Vanagas.

Pasak jo, visa technika turėtų sugrįžti vasario viduryje, tuomet ir bus sprendžiama, kas bus daroma ateityje.

„Nesilaikau įsikabinęs Dakaro, noriu būti naudingu ir jei matysiu, kad galime padaryti darbą – mes ten būsime. Jei matysiu, kad tai būtų tik mano asmeninis noras ir negalėsime pasiruošti – nematau prasmės vykti“, – apie kitų metų Dakaro planus kalbėjo lenktynininkas.

Finišas – tarp 15-os geriausiųjų

Apibendrindamas pasirodymą Dakare lenktynininkas dar Saudo Arabijoje, po finišo, kalbėjo, kad jis būtų vertas 8,5 balų dešimtbalėje sistemoje. „Įvertinus aplinkybes prieš Dakarą ir mūsų galimybes, rezultatas tikrai neblogas. Viena smulkmena mums kainavo tris valandas ir iš esmės – tikslą. Blaiviai vertinant, galėjome būti dešimtuke, bet ar būtume kilę aukščiau – abejoju“, – komentavo B.Vanagas.

Jis pridūrė, kad viskas tobulėja, todėl ir galvojant apie ateitį komandai taip pat reikės galvoti apie pokyčius. Poilsio lenktynininkas neplanuoja – aiškiai žino, ką turi padaryti, ir grįžęs į Lietuvą grįš prie darbų.

VIDEO: Benediktas Vanagas Dakaro finišo liniją kirto gerbėjų iš Lietuvos apsuptyje

„Iš vienos pusės, tu supranti, kad sunkus laikotarpis baigėsi. Antra vertus, puikiai žinai, kad kažkas vėl prasidės. Stokholmo sindromas čia egzistuoja – auka pradeda jausti prieraišumą savo pagrobėjui. Su Dakaru yra panašiai“, – komentavo jis.

Saudo Arabijoje lenktynininkas labiausiai pasigedo sudėtingų ir klastingų kopų. Jis vylėsi, kad organizatoriai dar neatskleidė visų kortų ir kitais metais parodys daugiau šios šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius