-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dacia“ lenktyniaus Dakaro ralyje: automobilius pilotuos Sebastienas Loebas ir Christina Gutierrez

„Dacia“ automobilių gamintojai patvirtino, kad nuo 2025 m. dalyvaus Pasaulio ralio reidų čempionate, kurio kulminacija – Dakaro ralis, sunkiausiomis ir sudėtingiausiomis Pasaulyje laikomos varžybos, kuriose išbvandoma ne tik ištvermė bet ir technikos patikimumas. Jau daugiau kaip 40 metų Dakaras pritraukia apie 500 įvairių tautybių nuotykių ieškotojų, kurie dalyvauja unikaliose varžybose.
C.Gutierrez ir S.Loebas
Sebastienas Loebas ir Christina Gutierrez

Ralio reido disciplina – tai nuotykis, aiškiai atitinkantis „Dacia“ prekinį ženklą: tai tvirtumo reikalaujantis nuotykis gamtoje, kai vairuojamas keturiais ratais varomas automobilis-prototipas sukurtas įveikti pačias ekstremaliausias sąlygas. Tai ekologiškas nuotykis, nes „Dacia“ lenktyninis automobilis bus varomas sintetiniais degalais.

„Dacia“ kompanija pasitelks „Dakaro“ ralį, kaip bandymų platformą ir idėjų laboratoriją. Ralio metu gamintoja sieks išbandyti naujus sprendimus „à la Dacia“, susijusius ne tik su bekelei skirtomis funkcijomis, bet ir su automobilio energijos šaltinio pasirinkimais.

„Dacia“ prototipai bus išbandyti jau 2024 m. Maroko ralyje.

„Dacia“ bendradarbiaus su „Prodrive“

Šį įdomų projektą „Dacia“ įgyvendins pasikliaudama „Renault“ grupės įgūdžiais ir pasitelkdama Didžiosios Britanijos automobilių sporto ir inžinerijos grupę „Prodrive“, kurios patirtis kuriant prototipus ralio varžyboms yra žinoma visame pasaulyje.

Jau beveik 40 metų „Prodrive“ yra viena svarbiausių automobilių sporto dalyvių visame pasaulyje, padedanti prekių ženklams laimėti daugybę tarptautinių čempionatų.

„Prodrive“ Dakaro ralyje ir ralio reide dalyvauja nuo 2020 m., dalyvavo paskutiniuose trijuose Dakaro raliuose su savo komandų sukurtais ir valdomais automobiliais, o 2022 ir 2023 m. antrąją vietą bendroje įskaitoje užėmęs Sébastien Loeb dabar priklauso naujajai „Dacia“ komandai.

Prie "Dacia" vairo sės Sebastienas Loebas ir Christina Gutierrez Herrero

2017 m. Cristina Gutierrez Herrero tapo pirmąja ispane finišavusia Dakaro ralyje automobiliu. Vos 31-erių sulaukusi moteris 2017–2023 m. jau dalyvavo Dakaro ralyje 7 kartus. Cristina taip pat yra Ispanijos bekelės čempionė (moterų kategorijoje) nuo 2012 m.

Sébastien Loeb, visų laikų geriausias ralio lenktynininkas, 2004–2012 m. 9 kartus iš eilės laimėjo Pasaulio ralio čempionatą. Jis yra vienas sėkmingiausių automobilių sporto atstovų Pasaulyje. Dakare dalyvauja nuo 2016 m., o nuo 2021 m. jis vairuoja britų komandos „Prodrive“ lenktymimį automobilį „Bahrain Raid Xtreme Hunter“.

Sébastien Loeb ir „Prodrive“ sėkmės istorija dabar tęsis prie „Dacia“ vairo.

„Dacia“ prototipas, varomas sintetiniais degalais

„Dacia“ prototipas bus varomas bandomais sintetiniais degalais, tiekiamais „Aramco“, pasaulinio energetikos ir chemijos sektoriaus lyderio.

„Aramco“ sintetinių degalų sprendimai gaunami derinant atsinaujinantį vandenilį su surinktu CO2. Taip užtikrinami mažiau anglies dioksido išmetantys iš atsinaujinančių energijos šaltinių pagaminti degalai, suderinami su šiuolaikiniais varikliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius