-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 04

Dakarą laimėjusi „Audi“ sulaukė didžiulės baudos

„Team Audi Sport“ ralio reidų komanda po trejų metų intensyvių bandymų pagaliau pasiekė savo pagrindinį tikslą. Šių metų sausio mėnesį Carlosas Sainzas keturių žiedų komandai padėjo laimėti Dakaro ralį. Tačiau yra ir komandai liūdnų žinių.
Carlosas Sainzas
Carlosas Sainzas / 15min skaitytojo Rimo nuotr.

„Audi“ iš anksto planavo, kad šie metai ir šis Dakaras hibridiniam prototipui bus paskutinis, todėl ralio reidų programa po trijų metų nutraukiama. Po pergalingo Dakaro dar važiuoti ir likusiuose keturiuose pasaulio ralio reidų čempionato W2RC etapuose – brangu.

SUSIJĘ: „Audi“ ateityje trauksis iš GT3 ir Dakaro ralio, nes dėmesį sutelks tik vienoms lenktynėms

Po pirmojo iš penkių čempionato etapų (Dakaro) gamintojų įskaitoje „Audi“ buvo surinkusi 76 taškus, trylika taškų lenkdama „Toyota“.

Tačiau FIA toks „Audi“ komandos poelgis nepatiko. Tarptautinė automobilių sporto federacija paskelbė, kad „Audi“ skirta 750 000 eurų bauda už tai, kad komanda nedalyvavo antrajame čempionato etape „Abu Dhabi Desert Challenge“, nors užsiregistravo W2RC gamintojų įskaitoje. Vien už teisę varžytis gamintojų taškų įskaitoje komandos turi susimokėti po 55 000 Eur. Čempionate be „Audi“ ir „Toyota“ gamintojų įskaitoje konkuruoja MINI, „Prodrive“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius