Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro dalyviams atėjo didžiausių išbandymų metas: maratono diena

Trečiadienį prasideda didžiausias išbandymas Dakaro dalyviams – maratono diena. Dienos vakare baigę ketvirtą greičio ruožą, lenktynininkai nesulauks mechanikų pagalbos ir turės savo transportą prieš penktą greičio ruožą tvarkyti patys. Su tais įrankiais, kuriuos vežasi automobilyje. Lietuviai šioms dienoms ruošiasi skirtingai.
Dakaro ralis
Dakaro ralis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Dakaro lenktynininkai turės įveikti 629 km San Salvadoro de Chuchujaus apylinkėse, iš kurių 429 km – greičio ruožas. Įveikus šį atstumą, lenktynininkai nesulauks mechanikų pagalbos ir turės su savo transporto priemonėse vežamais įrankiais ir detalėmis patys tapti mechanikais. Po to ketvirtadienį ryte jie pajudės į dar vieną kelių šimtų kilometrų ilgio greičio ruožą, o tos dienos vakare sulauks ir profesionalios mechanikų pagalbos.

Trečiadienio greičio ruožo aukščio amplitudė svyruos daugiau nei ankstesnes dienas – vidutinis trasos aukštis virš jūros lygio sieks apie 3,5 km, o pakilti teks iki daugiau nei keturių kilometrų. Tokiame aukštyje jau būna išretėjęs oras, tad lenktynininkams reikės prie to adaptuotis.

Tai bus pirmasis iš dviejų šių metų Dakare numatytų maratono etapų. Kaip sakė Antanas Juknevičius, tikrasis Dakaras prasideda būtent pirmąją maratono dieną – trečiadienį. Pirmomis Dakaro dienomis saugojęs automobilį, kad išlaikytų jį kuo šviežesnį maratonui, A.Juknevičius tikisi šiomis dienomis būti greitesnis.

„Šita diena sudėlios kortas. Iki šiol dienos buvo labai paprastos, o dabar prasideda žaidimai, kurie labai daug ką lems“, – kalbėjo lenktynininkas.

Benediktas Vanagas taip pat neslėpė, kad šiame etape važiuos visu pajėgumu – dabartinė užimama pozicija, 49-a, yra toli nuo jo tikslo.

Maratonas maratone – taip galima pavadinti šį reiškinį

„Maratonas maratone – taip galima pavadinti šį reiškinį. Atvykę į bivaką savo automobilį turėsime pastatyti į uždarą parką. Jį vėl pamatyti galėsime tik vykstant į 5 dienos startą. Taip sudaromos dar sudėtingesnės sąlygos sudėtingiausiose pasaulio lenktynėse“, – taip laukiančias dvi dienas apibūdino Benediktas Vanagas.

Tuo tarpu Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno taktika – atsargumas. Ekipažo nariai tikino tausosiantys automobilį ir nenorintys prisidaryti problemų prieš antrąją maratono dieną. 

B.Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas ketvirtame greičio ruože startuoja iš 36-os pozicijos, 15.19 val. Lietuvos laiku. V.Žala su S.Jurgelėnu lenktynes pradės iš 44-os vietos (15.23 val.), o A.Juknevičius su Mindaugu Slapšiu – iš 54 (15.28 val.).

Dakaro ketvirto etapo rezultatus galite sekti žemiau:

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://lt.dakar.rally-video.eu/times/embed?type=cars&tracking=333,366,390&top=10&stage=5

Rezultatų šaltinis: rally-video.eu 

VIDEO: Benediktas Vanagas papasakojo, kaip susikonstravo rankinį valytuvą
VIDEO: A. Juknevičius: „Laukia maratoninis greičio ruožas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius