-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas F1 sukrėtimas: pradėtas M. ben Sulayemo elgesio tyrimas po baudos F.Alonso panaikinimo

Prieš FIA prezidentą Mohammedą ben Sulayemą pradėtas vidinis tyrimas, jis įtariamas bandęs paveikti pernai metų Saudo Arabijos GP rezultatus.
Fernando Alonso
Fernando Alonso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BBC Sport praneša, kad federacija gavo duomenų, kad M. ben Sulayemas įsikišo į įvykius lenktynėse, kai „Aston Martin“ sportininkas Fernando Alonso gavo baudą, bet vėliau teisėjų sprendimas buvo užginčytas ir dukart pasaulio čempiono rezultatas buvo atstatytas. Tose lenktynėse F. Alonso užėmė trečią vietą.

Dabar federacija vėl grįžo prie šios temos, kadangi FIA etikos komisija gavo signalą, jog Ben Sulayemas tą dieną skambino FIA viceprezidentui Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regione – šį postą užima šeichas Abdulla bin Isa Al Halifa ir reikalavo, kad 10 sek. bauda, paskirta Alonso, būtų atšaukta.

Priminsime, kad bauda buvo gauta už tai, kad kai Alonso atliko anksčiau gautą 5 sek. baudą, su jo mašina mechanikai dirbo, o tai uždrausta taisyklėmis. Bet vėliau reglamente buvo surasta miglota formuluotė, kurios pagrindu bauda buvo atšaukta. Beje, šis reglamento punktas, leidęs dviprasmiškai traktuoti įvykį, vėliau buvo pakoreguotas.

Laukiama, kad etikos komitetas tyrimą atliks per 4-6 savaites ir parengs savo ataskaitą.

Nei FIA, nei Ben Sulayemas neatsiliepė į prašymą pakomentuoti šią situaciją, bet skelbiama, kad apie šį faktą informuota „Formulės-1“ vadovybė.

Tai ne vienintelis atvejis, kai FIA prezidento veiksmai kelia klausimų. Kita istorija visai nesena, kai federacija sugalvojo pradėti tyrimą dėl Toto ir Susie Wolffų veiksmų dėl konfidencialios informacijos perdavimo.

Ta istorija sukėlė didelės dalies pasaulio čempionato dalyvių neigiamą reakciją ir tyrimas greitai buvo nutrauktas, tačiau „Mercedes“ vadovo žmona tada pareiškė, kad ji kreipsis į teismą dėl šmeižto.

„Aš niekam neleisiu manęs šantažuoti ir nenusileisiu, kol neišsiaiškinsiu, kas sugalvojo tą bylą ir suklaidino spaudą“, - sakė S. Wolffas.

Beje, tada visi suprato, kas buvo tos istorijos iniciatoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius