Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje ant podiumų lipantis lietuvis išbandys, ką reiškia varžytis su tautiečiais

Arūno Narmonto pavardė Lietuvoje girdėta tik šonaslydžio senbuviams ir tiems, kurie akylai stebi Didžiojoje Britanijoje šonu slysti mėgstančius tautiečius. Lietuvis yra nuolatinis britų „drifto“ čempionatų dalyvis, o Lietuvoje šį sportą yra tik stebėjęs. Tačiau liepą – maloni staigmena. Atostogų į gimtinę grįžtantis šonaslydininkas nusprendė išbandyti jėgas ir „Betsafe Drift Camp #3“ renginyje, vyksiančiame liepos 22-23 dienomis, rašoma pranešime.
Arūnas Narmontas
Arūnas Narmontas / „Smoking Images“ nuotr.

Paklaustas, kuo skiriasi Didžiosios Britanijos ir Lietuvos šonaslydininkai, A.Narmontas gali tik gūžčioti pečiais. Savo kaip šonaslydininko karjerą jis pradėjo jau būdamas užsienyje, o Lietuvoje į „drifto“ trasą išvažiavęs nebuvo nė karto, todėl skirtumus gali tik nujausti.

„Visą laiką norėjosi grįžti į Palangą, kadangi esu pats iš ten kilęs, gyvenau netoli nuo ten. Nuo pat pradžių, kai atsirado 1000 kilometrų lenktynės, dar būdami vaikai eidavome jų žiūrėti ir buvo svajonė „padriftinti“ ten. Bet taip jau gavosi, kad šonaslydis ten nebevyksta, tad šią vasarą grįžęs mėginsiu važiuoti kitose trasose“, – pasakojo pašnekovas.

Panoro naujovių

Sprendimas grįžti atostogų į Lietuvą ir dalyvauti šonaslydžio varžybose gimė spontaniškai. Anot A.Narmonto, kelerius metus varžantis Didžiojoje Britanijoje ėmė pabosti tos pačios trasos, o Lietuvoje laukia ir galimybė pasivaržyti su naujais žmonėmis.

„Nesiekiu kažkokio rezultato, neturiu tikslo pasirodyti ar ką. Noriu paprasčiausiai pravažiuoti, pasižiūrėti, ką reiškia varžytis Lietuvoje, kaip vyksta renginiai ir panašiai. Nesu sau išsikėlęs visiškai jokių tikslų. Laukia tiesiog įdomi trasa ir įdomus renginys“, – pabrėžė A.Narmontas.

Tiesa, jis neslepia, kad iššūkių bus. Pirmiausia dėl to, kad varžysis ne su nuosavu, o iš Andriaus Vasiliausko, gerai žinomo Lietuvos šonaslydininko ir „drifto“ bolidų gamintojo, išsinuomotu automobiliu.

„Dar nežinau, ką duos, ar BMW E92, ar BMW E46, bet ką duos, su tuo ir važiuosiu. Kažkiek iššūkis bus tai, kad nesu pripratęs prie automobilio su vairu kairėje. Na, ir šiek tiek gąsdina atitvarai, bet viskas bus gerai“, – optimizmo neslėpė pašnekovas.

Matomas ant prizininkų pakylos

Šonaslydininko karjerą Didžiojoje Britanijoje pradėjusiam lietuviui varžytis sekasi išties neblogai. Viename čempionatų „Semi PRO“ lygoje pernai jis užėmė antrąją vietą metinėje įskaitoje, šiemet dvejose varžybų serijose važiuojantis A.Narmontas taip pat jau ne kartą lipo ant podiumo. Tiesa, kokie rezultatai bus metų pabaigoje, spėlioti dar anksti, mat sezonui prasidėjus lietuviui teko pasikeisti seną varžybų automobilį į naują.

„Senoji mašina turėjo visokių problemų, kurios vis dažniau išlįsdavo, todėl gimė sprendimas pabandyti, ką reiškia turėti visiškai naujai surinktą automobilį. Taip ir gavosi, kad įsigijau BMW E92 iš A. Vasiliausko dirbtuvių“, – pasakojo pašnekovas, prisipažinęs, kad visuomet turėjo tikslą patekti į PRO lygą, tad ir automobilio reikėjo tokio, kad vos panoręs dalyvauti kažkuriose varžybose neturėtų tam kliūčių.

Paklaustas, ar pavyksta iš šonaslydžio pragyventi, A.Narmontas neslepia – deja, ne. Tačiau šonaslydininkas turi parterių, kurių indėlis leidžia sumažinti iš savo kišenės išleidžiamų pinigų sumas.

„Važiuoti čia nėra pigu. Pavyzdžiui, laukia vienas PRO lygos etapas. Aš gyvenu Didžiosios Britanijos viduryje, tad iki trasos man važiuoti apie 6 valandas. Tai skaičiuojant su viskuo, su treniruote, varžybomis, degalais, transportu, viešbučiais, maistu ir pan., varžybų savaitgalis atsieis apie 5-6 tūkstančius svarų“, – dalinosi A.Narmontas.

Liepos 22-23 dienomis Driftiškėse, arba Kuršėnuose esančiame Šiaulių Darbo rinkos mokymo cento autodrome „Betsafe Drift Camp #3“ vyksiančiame „Semi PRO“ ir PRO lygos Lietuvos „drifto“ čempionato etape pasivaržyti atkeliaujantis A.Narmontas atviravo, kad būtų išties smagu į Lietuvą grįžti bent porai mėnesių ir per juos įveikti daugiau Lietuvos „drifto“ čempionato etapų.

„Buvo pasvarstymų, kad neprisirišiu prie čempionatų Didžiojoje Britanijoje, važiuosiu daugiau sau. Dėl to ir norėtųsi grįžti į Lietuvą, ilgiau paatostogauti ir tuo pačiu – daugiau pavažiuoti. Bet nežinau, ar pavyks“, – sakė šonaslydininkas.

Kaip A.Narmontui seksis pirmąsyk besivaržant su tautiečiais, galima bus pamatyti Šiaulių Darbo rinkos mokymo centro autodrome Kuršėnuose liepos 22-23 dieną. Čia laukia Lietuvos „drifto“ čempionato bei Baltijos šalių drifto čempionato etapų varžybos. Daugiau informacijos ir bilietai – www.drifting.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius