Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dykumų maratono finišas Abu Dabyje: R.Baciuška ir L.Kancius – pasaulio čempionato lyderiai

Jungtiniuose Arabų Emyratuose finišavo pasaulio ralio reidų čempionato W2RC antrasis etapas. Pirmasis vyko Saudo Arabijoje (Dakaro ralis). „Abu Dhabi Desert Challenge“ varžėsi 6 lietuviai.

Abu Dhabi Desert Challenge rezultatai

Rokas Baciuška (T4 motobagis) ir Laisvydas Kancius (keturratis) varžėsi ne tik šiame ralyje, bet ir pasaulio ralio reidų čempionato W2RC įskaitoje. Čempionato rezultatus po antrojo etapo rasite čia.

Kiti tautiečiai kovojo dėl kelialapio į kitų metų Dakaro ralį. Tai – keturratininkai Antanas Kanopkinas bei Adomas Gančierius (CFMOTO RT), motociklininkai, Arūno Gelažninko mokiniai Modestas Siliūnas ir Gediminas Šatkus.

Preliminariai suskaičiavus dviejuose etapuose (Saudo Arabijoje, Dakare ir Abu Dabyje) surinktus taškus, savo klasėse į pirmą vietą išsiveržė du lietuviai – Rokas Baciuška (po Dakaro buvo P2) ir Laisvydas Kancius (po Dakaro – P3).

Pasaulio ralio reidų čempionato įskaita po dviejų etapų
Pasaulio ralio reidų čempionato įskaita po dviejų etapų
Pasaulio ralio reidų čempionato įskaita po dviejų etapų
Pasaulio ralio reidų čempionato įskaita po dviejų etapų

Penktadienio, paskutinio greičio ruožo rezultatai

Įvertinus penktadienio greičio ruožo rezultatus, galima prognozuoti, kad Rokas Baciuška grįžo į pirmąją vietą pasaulio čempionato įskaitoje, o Laisvydas Kancius W2RC keturračių įskaitoje pakilo iš trečios pozicijos į lentelės viršų. Taip surinktus taškus suskaičiavo W2RC organizatoriai.

R.Baciuška ir L.Kancius penktadienį finišą pasiekė antri. To pakako, kad Abu dabio etape Rokas užimtų pirmą, o Laisvydas – antrą vietą.

Tiesa, Abu Dabyje nestartavo ir taškų nepelnė kai kurie abiejų lietuvių konkurentai. Erykas Goczalas (motobagis) nusprendė po Dakaro rinktis studijas Šveicarijoje todėl į Abu Dabio etapą nevyko. JAE nestartavo ir keturratininkai P.Coppeti ir J.Varga.

VIDEO: Modestas Siliūnas ir Gediminas Šatkus Abu Dabyje iškovojo teisę dalyvauti Dakaro ralyje

Kova dėl kelialapio į Dakarą

Norint patekti į Dakaro ralį, būtina gerai pasirodyti pasaulio čempionato etapuose. O svarbiausia – pasiekti finišą.

Motociklininkas Modestas Siliūnas penktadienį finišavo iš karto paskui L.Kancių, taigi 23-ias bendroje motociklų ir keturračių rikiuotėje. Adomas Gančierius (keturratis) – 25-as, o jo CFMOTO Thunder komandos draugas Antanas Kanopkinas – 27-as. Motociklininkas Gediminas Šatkus – 37-as.

„AG Dakar School iškovojo komandinę pergalę pasaulio ralio čempionato įskaitoje, Modestas Siliūnas 16-tą poziciją bendroje įskaitoje ir 9-tą vietą „Rally 2“ klasėje, bei 4-tas „Road To Dakar“ klasėje, Gediminas Šatkus liko 25-tas bendroje įskaitoje ir 18-oje vietoje „Rally 2“ klasėje, bei 6-tas „Road To Dakar“ klasėje, o Laisvydas Kancius išplėšė garbingą 2-ą vietą keturračių klasėje. Tiek Modestas Siliūnas, tiek Gediminas Šatkus kai tik bus oficialiai galima – registruosis į 2024 m. Dakaro ralį“, – teigiama komandos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius