Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 žvaigždė Carlosas Sainzas jaunesnysis vos neužtraukė baudos Dakare lenktyniaujančiam savo tėvui

Dakaro ralyje lenktynininkus palaiko ne tik vietiniai Saudo Arabijos gyventojai ar į šią šalį atskridę sunkiausio pasaulyje maratono aistruoliai, bet ir dalyvių šeimos nariai. Čia pasirodė ir „Formulės-1“ pilotas, „Ferrari“ ekipoje lenktyniaujantis Carlosas Sainzas jaunesnysis. Mat Dakaro ralyje „Audi“ elektromobiliu varžosi jo tėvas Carlosas Sainzas, vadinamas „El Matador“.
Carlosas Sainzas jaunesnysis
Carlosas Sainzas jaunesnysis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Nufilmavo padedantį tėvui greičio ruože

Į Dakaro fotografų objektyvus Carlosas Sainzas jaunesnysis pateko dar viename iš bivakų, kur fotografavosi su keturis kartus Dakarą laimėjusiu savo tėvu ir kitomis šio sporto asmenybėmis. Į dalyvių stovyklą „El Matador“ sūnus atvyko sraigtasparniu.

Tačiau jo po kelių dienų kilo nedidelis skandalas, mat į trasą atskridęs ispano sūnus atėjo prie automobilį greičio ruože remontuojančio savo tėvo. Nors jaunėlis į remontą nesikišo, galiausiai jis padėjo tėvui užsidaryti jo elektromobilio dureles prieš tęsiant lenktynes.

Automobilius draudžiama net liesti

Atrodytų, kad tai tik nekalta situacija, tačiau Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) tokio Carloso Sainzo jaunesniojo veiksmo pro akis nepraleido. Juolab kad šis momentas buvo nufilmuotas ir ištransliuotas Dakaro gerbėjams visame pasaulyje.

Pagal Dakaro taisykles, greičio ruože ar neutralizacijos zonoje Dakaro ralio dalyviai negali sulaukti absoliučiai jokios pašalinės pagalbos. Taisyklėse rašoma, kad net liesti automobilį yra draudžiama. Padėti vienas kitam gali tik patys lenktynininkai.

Vadovaujantis reglamentu, komandų nariams ir oficialiems jų ekipos asmenims prie trasoje esančio ekipažo draudžiama artintis vieno kilometro atstumu pėsčiomis ar bet kokia transporto priemone, tarp jų ir sraigtasparniais.

Atsipirko įspėjimu

Taigi, toks Carloso Sainzo jaunesniojo veiksmas galėjo uždirbti solidžią baudą jo tėvui. Jis šiuo metu klasifikuojamas ketvirtoje automobilių įskaitos vietoje ir nuo lyderiaujančio katariečio Nassero Al-Attiyah atsilieka 35 minutes, bet vilčių laimėti dar nėra palaidojęs.

Pats Carlosas Sainzas jaunesnysis pateikė savo versiją, kad neva jis nėra nei komandos narys, nei oficialus asmuo, o tik žiūrovas.

Išnagrinėjusi filmuotą medžiagą, FIA nusprendė jokios nuobaudos Carlosui „El Matador“ Sainzui neskirti, tačiau paragino jo sūnų gerbti taisykles.

Juolab kad pats Carlosas Sainzas jaunesnysis dalyvauja „Formulėje-1“, yra gerai žinomas lenktynininkas, turi superlicenciją ir privalo elgtis atsakingai bei būti pavyzdžiu kitiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius