Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1 Japonijoje: D.Ricciardo ir A.Albono susidūrimas ir dvigubas išbandymas M.Verstappenui

Maxas Verstappenas atsitiesė po nesėkmingo savaitgalio Australijoje. Tačiau savo pranašumą jam teko įrodyti net du kartus.
Alexo Albono ir Danielio Ricciardo susidūrimas Japonijos F1 lenktynėse
Alexo Albono ir Danielio Ricciardo susidūrimas Japonijos F1 lenktynėse / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynės prasidėjo nuo Danielio Ricciardo bei Alexanderio Albono incidento. „Williams“ lenktynininkas kabino australo bolido galą, tuomet jie abu nesuvaldė savo automobilio bei atsitrenkė į barjerus, užbaigdami savo lenktynes.

„Racing Bulls“ ir „Williams“ pilotai su savo avarija pridarė nemažai žalos trasos saugumui, todėl lenktynėse atsirado priverstinė 30 minučių pertrauka. Tiesa, abu pilotai per daug nenukentėjo, jie vėliau grįžo į boksus.

Lyderis Maxas Verstappenas prieš varžovus sėkmingai atsilaikė ir per antrą startą.

Lenktynių metu iššūkį Sergio Perezui bandė mesti ne vienas lenktynininkas. Visgi jis važiavo labai solidžiai, o 35-ajame rate aplenkęs Lando Norrisą kone užsitikrino antrą vietą.

Dar vienas solidžias lenktynes turėjo Carlosas Sainzas, kuris lenktynių pabaigoje aplenkė komandos draugą Charlesą Leclercą bei dar kartą lipo ant podiumo. Lando Norrisas galiausiai greičiu neprilygo „Ferrari“ komandai bei turėjo tenkintis penkta vieta.

Fernando Alonso ramiai ir užtikrintai užėmė 6 vietą bei iškovojo 8 taškus. Paskutiniame rate George'as Russellas sugebėjo aplenkti Oscarą Piastrį bei užimti 7 vietą.

Dešimtuką uždarė Lewisas Hamiltonas bei Yuki Tsunoda, kuris iškovojo taškus antrose lenktynėse iš eilės. Vietos lenktynininką turėjo ambicijų aplenkti „Aston Martin“ atstovas Lance'as Strollas, bet jam pritrūko laiko.

Lenktynių be Ricciardo ir Albono nebaigė ir „Sauber“ lenktynininkas Guanyu Zhou, kuris susidūrė su techninėmis problemomis.

Dienos lenktynininku tapo Charlesas Leclercas, kuris neįtikėtinai sugebėjo susitvarkyti vos su vienu sustojimu. Jis buvo 4-as.

„Alpine“ pilotai šį savaitgalį turėjo kažkiek pozityvo, tačiau lenktynės vėl juos grąžino į realybę. Estebanas Oconas buvo 15-as, o Pierre'as Gasly – 16-as. Juos vėl aplenkė „Haas“ duetas Hulkenbergas su Magnussenu bei „Sauber“ atstovas Valtteri Bottas. Tuo metu Loganas Sargeantas turėjo incidentą lenktynių metu ir dėl to turėjo tenkintis tik 17-a vieta.

Po šios pergalės Maxas Verstappenas vėl šiek tiek atitrūko bendroje įskaitoje nuo persekiotojų. Į antrą vietą sugrįžo kitas „Red Bull“ lenktynininkas Sergio Perezas.

Artimiausios sezono lenktynės – vėl už dviejų savaičių. Komandos liks Azijoje – prasidės Kinijos GP. Ten, tiesa, bus pirmasis šio sezono sprinto savaitgalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius