Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 09 /22:04

F1 kvalifikacija Kanadoje prasidėjo rūkstančiu „Haas“ bolidu, „pole“ poziciją ir vėl nuskynė „Ferrari“

„Formulės 1“ žiūrovai jau įprato matyti, kad po treniruočių prieš kiekvieną čempionato etapą greičiausiųjų sąrašuose yra „Ferrari“ arba „Mercedes-Benz“ ekipos nariai. Visgi šįkart Kanadoje Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ komandos buvo greitesnis visa sekunde nei Kimi Raikkonenas, „Ferrari“ pilotas. Tad daugeliui kilo klausimų – galbūt šis pilotas pajėgus iškovoti komandai ir „pole“ poziciją?
Sebastianas Vettelis iškovojo dar vieną „pole“ poziciją savo karjeroje
Sebastianas Vettelis iškovojo dar vieną „pole“ poziciją savo karjeroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau prasidėjus kvalifikacijai visų akys nukrypo ne į kažkurį iš lyderių, o į Romainą Grosjeaną iš „Haas“ komandos, kuris, vos pajudėjęs nuo starto linijos, tuoj pat stojo, mat iš jo bolido pasipylė dūmų debesis. „Stabdyk automobilį, stabdyk automobilį“, – tokią komandą išgirdo R.Grosjeanas iš komandos techninės zonos. Panašu, kad piloto variklis galėjo sprogti, tačiau kol kas ši informacija – nėra patvirtinta.

Be nesklandumų „Haas“, staigmenų pirmoje kvalifikacijos dalyje iš esmės nėra. Sebastianas Vettelis iš „Ferrari“ čia greičiausias, demonstruojantis, kad gali ratą Kanados trasoje įveikti per 1 min. 11,71 sek.

Tačiau pranešimas apie sugadintą bolidą iš trasos atskriejo į „Sauber“ komandos gretas. Marcusas Ericssonas per plačiai išsuko iš posūkio ir užkabino atitvarus.

„Atleiskite“, – dar atsiprašė pilotas.

Už brūkšnio pirmoje kvalifikacijos dalyje liko ir Lance'as Strollis, „Williams“ komandos narys. Jo bolidas ėmė sunkiai stabdyti ir lenktynininkui teko grįžti į techninę zoną.

Tarp iškritusių pirmojoje kvalifikacijos dalyje – Sergeyus Sirotkinas, taip pat „Williams“ komandos narys. Taip pat ir „Toro Rosso“ komandos narys Pierre Gasly.

Greičiausiųjų penkete – abu „Ferrari“ pilotai, pagal rato įveikimo laikus užimantys pirmąją ir antrąją vietas. Čia taip pat ir „Mercedes-Benz“ ekipos nariai Lewisas Hamiltonas ir Walteri Bottas bei „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.

Ultra minkštų padangų metas

Antrąją kvalifikacijos dalį lyderiai pradeda pasikeitę padangas į ultra minkštas. Visi kiti, pastebi „Formulės 1“ komentatoriai, kol kas pasirinkę hiper minkštas padangas.

Antrojoje kvalifikacijos dalyje lyderiai keičiasi. Greičiausią ratą čia kol kas įveikia M.Verstappenas, pademonstravęs 1 min. 11.47 sek. laiką. V.Bottas antras, o S.Vettelis – tik trečias. Tačiau lieka daugiau nei 3 minutės iki antrosios kvalifikacijos dalies pabaigos, tad laiko pokyčiams – daugiau nei į valias.

S.Vettelis nėra patenkintas situacija trasoje, mat keli automobiliai sutrukdo skriete skriejančiam „Ferrari“ užsitikrinti puikų laiką.

„Šie vaikinai darbo absurdiškus dalykus“, – neptenkintas kalbėjo vokietis, kuriam nepavyko užsitikrinti gero laiko.

Visgi Danielis Ricciardo, „Red Bull“ komandos narys, užsitikrino trasos rekordą (bent trumpam), įveikęs trasą per 1 min. 11.43 sek. Antras – M.Verstappenas, trečias – V.Bottas.

Toliau kvalifikacijos nebetęs Kevinas Magnussenas iš „Haas“, Brendonas Hartley iš „Toro Rosso“, Charlesas Leclercas iš „Sauber“, Fernando Alonso iš „McLaren“ ir Stoffelis Vandoorne'as iš „McLaren“.

„Ferrari“ nušluosto nosį

Dvi kvalifikacijos dalis laikęsi kukliau, trečiojoje „Mercedes-Benz“ įrodo, kad jų komandos pilotai gali parodyti ypač gerus laikus. Pirmasis L.Hamiltonas įveikia trasą per 1 min. 11 sek. Tuojau jo laiką pagerina V.Bottas, įveikęs tą pačią trasą per 1 min. 10 sek.

Visgi „Ferrari“ nušluosto nosis. S.Vettelis skriete skrieja ir pasiekia 1 min. 10.776 sek. laiką.

Tai lemia, kad Sebastianas Vettelis iškovoja dar vieną „Pole“ poziciją šiame čempionate ir rytojaus lenktynėse Kanados žiede startuos pirmas. Už jo – „Mercedes-Benz“ ir V.Bottas. Trečiasis – M.Verstappenas. L.Hamiltonas starto rikiuotėje sekmadienį bus ketvirtas, o K.Raikkonenas – penktas.

„Nebuvau labai patenkintas automobiliu. Vakar buvo ypatingai sunki diena. Visgi šiandien aš pradėjau važiuoti ir pajutau, kad ši diena nuostabi. Ir nepaisant kelių padarytų klaidų, man pavyko. Tikrai esu laimingas“, – kalbėjo S.Vettelis.

„Mums ši diena tikrai puiki ir, manau, lentynėse tikrai galime pasiekti daug“, – entuziastingai kalbėjo M.Verstappenas, išsikovojęs aukštesnę poziciją nei L.Hamiltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius