-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1 lenktynes Bahreine laimėjo M.Verstappenas, bet „Ferrari“ neliūdi

Pirmose šių metų sezono lenktynėse niekam vilčių nugalėti nepaliko Maxas Verstappenas su „Red Bull“ bolidu, antrą vietą užėmusį kolegą Sergio Perezą aplankęs daugiau nei 22 sek.
F1 lenktynes Bahreine laimėjo Maxas Verstappenas
F1 lenktynes Bahreine laimėjo Maxas Verstappenas / „Scanpix“ nuotr.

Trečią laiptelį ant podiumo užėmė Carlosas Sainzas iš „Ferrari“ komandos.

Lenktynių eiga

Praėjusių metų sezonas baigėsi lapkričio pabaigoje, atrodė, kad žiema be lenktynių bus labai ilga, bet taip neatsitiko – jau atėjo pavasaris ir šiandien įvyko pirmosios naujojo sezono „Formulės-1“ lenktynės. Skandalingos naujienos apie Hamiltono perėjimą į „Ferrari“, Steinerio atleidimą iš „Haas“ ir Hornerio romaną su darbuotoja kiek pritemdė pirmąjį Bahrieno GP etapą, bet viskas jau prasidėjo ir užsitęs net iki gruodžio vidurio – iš viso numatyti net 24 etapai.

Komandų pajėgumas šiemet beveik nepasikeitė, tačiau atsilikimą nuo „Red Bull“ sumažino praktiškai visi, gal tik išskyrus „Alpine“. Dvi komandos - „AlphaTauri“ ir „Alfa Romeo“ pakeitė pavadinimus. Dabar jos vadinasi RB ir „Kick Sauber“ ir turi gausų būrį naujų titulinių rėmėjų ir partnerių.

Lenktynių savaitgalis buvo diena paankstintas, kad tarp etapų būtų mažiau nei savaitė: reikia suspėti du Artimųjų Rytų etapus surengti iki Ramadano. Todėl dvejos pirmos lenktynės vyks šeštadieniais. Treniruotėse ketvirtadienį pirmavo Ricciardo ir Hamiltonas, penktadienio dieną geriausiai atrodė Sainzas, o kvalifikaciją laimėjo Verstappenas.

Lenktynių formavimo rate Ricciardo rimtai užblokavo padangas, Norrisas ir Hamiltonas išvažiavo už trasos ribų, bet jų bolidai nenukentėjo. Pirmai atkarpai visi sportininkai pasirinko minkštąsias padangas.

PAPILDYSIME

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius