Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„FIA Motorsport Games“ penktoji diena: kokie lietuvių pasiekimai?

Prancūzijoje, Marselyje ir toliau tęsiasi autosporto olimpiada vadinamos varžybos „FIA Motorsport Games“. Čia savo rinktinę delegavo ir mūsų šalies automobilių sporto federacija.
„FIA Motorsport Games“ penktoji diena
„FIA Motorsport Games“ penktoji diena / 808fotografija nuotr.

TOP16 etape nesunkiai įveikęs šveicarą, Benediktas Čirba TOP8 etape susidūrė su kaimynu iš Latvijos. Prieš pat finišo liniją padaryta klaida lėmė latvio pergalę, kuris tapo ir „FIA Motorsport Games“ „drifto“ disciplinos čempionu. Benediktas Čirba bendroje įskaitoje liko 5 vietoje ir tai kol kas geriausias pasirodymas iš lietuvių.

Vakar pagrindinės varžybos vyko ir GT dalyviams. Eimanto Navikausko ir Jono Gelžinio duetas po valandą vykusių varžybų finišavo aukštoje 8 vietoje. Sportininkai papildė tarptautinių varžybų bagažą, įgavo dar daugiau varžybinės patirties ir puikiai užbaigė sezoną. GT disciplinoje čempionais tapo Prancūzijos atstovai, sidabro medaliai atiteko vokiečiams, o bronza Didžiosios Britanijos sportininkams.

Kartingų disciplinoje ir toliau vyko kvalifikacinų varžybų etapai, kuriuose išsiaiškinama finalų vieta. Karting JR disciplinoje Markas Šilkūnas šiuo metu yra 16 vietoje, o Karting SR važiuojantis Adrijus Rimkevičius vakar demonstravo stulbinantį tempą ir nuo 21 vietos pakilo į 10. Šiandien vaikinų laukia paskutinis kvalifikacinis važiavimas ir finalai.

Vienu favoritų laikytam Taurui Gudinavičiui pusfinalio etapo perkopti nepavyko. Lietuvis pirmuose Esporto varžybų ratuose demonstravo 3 geriausią rezultatą tarp 20 varžovų, tačiau Danijos atstovas išstūmė mūsų dalyvį iš trasos, buvo prarasta 12 pozicijų ir per likusį laiką varžovų pasivyti nebepavyko. Į finalinį etapą iš kiekvieno pusfinalio pateko po 10 dalyvių (Tauras liko 12 pozicijoje), o čempionu tapo Didžiosios Britanijos atstovas.

Puikiai pradėję slalomo varžybas Evelina Drilingienė ir Vytis Pauliukonis TOP16 etape turėjo pripažinti Kroatijos atstovų pranašumą. Prieš pradedant antruosius važiavimus sportininkai nuo priešininkų atsilikinėjo 14 sek., tačiau atsilikimą pavyko sumažinti iki 5 sek. Visgi to nepakako keliauti į stipriausiųjų aštuntuką. Galutinėje rikiuotėje duetas liko 11 vietoje.

VIDEO: „FIA Motorsport Games“ penktoji diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius