Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 12 /17:49

„Formulė 1“ Barselonoje: S.Vettelis liko tik „eiliniu Rajanu“

Starto pozicija Barselonoje buvo itin palanki „Mercedes“ komandai. Ir ji to verta. Nes ir treniruotėse, ir kvalifikacijoje dominavo „sidabrinės strėlės“. V.Bottas, regis, skriejo kaip ant sparnų, o trečioje kvalifikacijos vietoje likęs S.Vettelis bandė išspausti iš bolido viską. Tačiau to nepakako. Kitas „Ferrari“ pilotas Ch.Leclercas apgadino automobilio dugną, todėl Q3 pasirodė tik pabaigoje, o sekmadienį startavo iš penktos pozicijos.
„Formulė 1“ Barselonoje
„Formulė 1“ Barselonoje / „Scanpix“ nuotr.

Starte „Mercedes“ neklydo

Lenktynininkų laukė 66 ratai.

1:18,492. Tokį greičiausią Barselonos trasos įveikimo laiką pademonstravęs Lewisas Hamiltonas tapo nugalėtoju. Antras – jo komandos draugas, greitasis suomis Valtteri Bottas. Jie nė akimirkai nebuvo praleidę į priekį varžovų iš „Red Bull“ ar „Ferrari“. Nesuklydo ir starte, kai juos bandė išore atakuoti karštasis vokietis S.Vettelis.

Rezultatas atspindi tikrą pajėgumą: „Ferrari“ stebuklų nesukūrė. O Maxas Verstappenas užtikrintai važiavo trečias.

Pilotų lentelėje – pokyčiai

Po etapo Barselonoje Maxas Verstappenas pilotų įskaitoje aplenkė S.Vettelį. Lyderių sąrašas atrodo taip: L.Hamiltonas – 112, V.Bottas – 105, M.Verstappenas – 66, S.Vettelis – 64, Ch.Leclercas – 57.

Lenktynių eiga

55/66. Pasikeitęs padangas L.Hamiltonas raudonomis „soft“ padangomis pasiekia geriausią rato įveikimo laiką. Bottas irgi važiuoja raudonomis. iš paskos trys konkurentai juos bando vytis kietesnio mišinio geltonomis: Verstappenas, Vettelis, Leclercas.

46/66. Lando Norrisas („McLaren“) ir Lanceas Strollis („Racing Point“) susiduria posūkyje. Trasoje – saugos automobilis. Tai pristabdo ir itin greitai važiavusį S.Vettelį, jis gali prarasti ritmą. Greitai pituose sustoja ir Ch.Leclercas, pasikeičia padangas. Laikas tirpsta „Ferrari“ nenaudai.

44/66. Ir Maxas Verstappenas dedasi naujas geltonas padangas. Grįžta į trasą prieš S.Vettelį.

Matosi, kad L.Hamiltono padangos, atlaikiusios jau 16 ratų, nebešviežios, yra atplaišų.

42/66. S.Vettelis renkasi dviejų sustojimų taktiką. Vėl važiuoja naujomis geltonimis padangomis. Grįžęs iškart lenkia P.Gasly. O V.Bottas nuvažiuoja greičiausią savo ratą.

Iškart po to ir S.Vettelis pasiekia savo geriausią rezultatą.

26/66. S.Vettelis tikrai pradėjo važiuoti greičiau. Jis jau vėl ketvirtas.

O Daniilas Kviatas meistriškai aplenkia Kimį Raikkoneną.

20/66. S.Vettelis stoja keisti padangų. Išvažiuoja geltonomis. Jam iš paskos M.Verstappenas, bet keičia į minkštas raudonas. Jo komandos draugas P.Gasly netrukus stoja geltonų padangų. Skirtingos strategijos. Panašu, Maxas medžios trečioje vietoje paskui mercedesus važiuojantį Leclercą.

12/66. Ch.Leclercas lenkia S.Vettelį. Labai įdomu. Komandos dievukas aukojamas gelbstint „Ferrari“ garbę? Charlesas bandys medžioti Maxą Verstappeną? O Sebastianas tuo metu komandos prašo pakeisti jam padangas.

10/66. L.Hamiltonas nuvažiuoja greičiausią ratą. O ką „Ferrari“? Panašu, kad Ch.Leclercas kovoja su S.Vetteliu dėl 4 vietos? Keistas vaizdas. O D.Ricciardo kovoja su C.Sainzu dėl 11 pozicijos.

1/66. Starte „Ferrari“ pilotai stengėsi atsikovoti pozicijas, S.Vettelis aktyviai atakavo „Mercedes“ išore. Bet nepavyko. Prarasta pozicija. Nes neįsipaišė į antrą posūkį ir dar sutrukdė Ch.Leclercui. Kol kas priekyje važiuoja Hamiltonas, Bottas, Verstappenas, Vettelis, Leclercas.

Nico Hulkenbergas („Renault“) startuoja iš techninio aptarnavimo zonos. Šeštadienį per kvalifikaciją jis sulaužė priekinį sparną, o technikai uždėjo atsarginį senesnės kartos. Tai – pažeidimas.

„Ferrari“ svyla padai

Čempionato pilotų įskaita iki Barselonos lenktynių atrodo taip:

  • V.Bottas, „Mercedes“ – 87 taškai,
  • L.Hamiltonas, „Mercedes“ – 86,
  • S.Vettelis, „Ferrari“ – 52,
  • M.Verstappenas, „Red Bull Racing Honda“ – 51,
  • Ch.Leclercas, „Ferrari“ – 47.

Visus rezultatus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius