Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Formulė-1“: paskutinėje sezono kvalifikacijoje sau lygių nepaliko L.Hamiltonas

Nors Lewisas Hamiltonas užsitikrino pergalę šiame sezone, intrigų trasoje netrūksta. Tai parodė ir praeitą savaitgalį įvykęs konfliktas tarp Maxo Verstappeno ir Estebano Ocono. Dar daugiau emocijų kelia ir pats faktas, kad tai – paskutinė kvalifikacija, o rytoj paskutinės lenktynės šiais metais. Įnirtingai paskutinei kovai nusiteikę ir lenktynininkai.
Kvalifikacija Yas Marina trasoje Abu Dabyje
Lewisas Hamiltonas / Scanpix nuotr.

Kvalifikaciją Abu Dabyje pirmoje pozicijoje pradeda Lewisas Hamiltonas, antras Kimis Raikkonenas, trečias Sebastianas Vettelis, o ketvirtas – praeitų lenktynių metu dienos lenktynininku išrinktas Maxas Verstappenas.

Šiame sezone lenktynių startas jau buvo paskelbtas 20 kartų. Po finišo vėliavos ant nugalėtojų pakylos net 10 kartų lipo L.Hamiltonas. S.Vettelis šiame sezone iškovojo 5 pergales, M.Verstappenas ir Danielis Riccardo po dvi pergales ir viena pergale gali pasigirti K.Raikkonenas. Šeštadienį skelbiamas 21-osios kvalifikacijos startas Kas paskutinį kartą šiais metais užims pole poziciją?

Lenktynės nusimato išties karštos. Abu Dabyje esančios Yas Marina trasos temperatūra +33,1 laipsnių, oro temperatūra +29,1.

Kvalifikacija

Daug energijos pareikalavusi kvalifikacija ir dar vienas įspūdingas Lewiso Hamiltono pasirodymas. Štai taip atrodo šiandienos kvalifikacijos lentelė:

„Mercedes“ švenčia dar vieną pergalę. O tai reiškia, kad rytoj laukia išties įtemptos ir įdomios paskutinės lenktynės šiame sezone.

16:02 val. Taip! Lewisas Hamiltonas dar kartą kerta finišo liniją pirmas ir iškovoja jau 11 „pole“ poziciją šiame sezone. Antras finišuoja V.Bottas, trečias – S.Vettelis.

16:00 val. Hamiltonas nusiteikęs išties rimtai ir Bottui nepavyksta jo aplenkti. Ar tai reiškia, kad jis iškovos dar vieną „pole“ poziciją?

15:54 val. „Red Bull“ komandai niekaip nepavyksta aplenkti „Mercedes“. Riccardo važiuoja trečias, o Maxas šeštas.

15:50 val. Dešimt lenktynininkų grįžta į trasą dėl „pole“ pozicijos. Visi lenktynininkai važiuoja su „hypersoft“ padangomis.

15:48 val. Po antrosios kvalifikacijos dalies pasitraukė Carlosas Sainzas, Marcusas Ericssonas, Kevinas Magnussenas, Sengio perezas ir Fernandas Alonso.

15:38 val. „Ferrari“ neapsisprendžia, kokios padangos tinkamos šios dienos važiavimams. Raikkonenas važiuoja su „hypersoft“ padangomis, o Vettelis iš pitų išvažiuoja su „ultrasoft“.

15:30 val. Visgi L.Hamiltonas nepasiduoda ir išsiveržia į priekį. Negana to, pasiekia naują trasos rekordą – 1 min. 35.693 sek.

15:28 val. Iš kvalifikacijos priverstas pasitraukti ir antrasis „Toro Rosso“ pilotas Brendonas Hartley. Taip pat traukiasi Stoffelis Vandoornesas, Sergey Sirotkinas ir Lances Strollis.

15:25 val. Po pirmosios kvalifikacijos dalies pirmauja S.Vettelis, antras V.Bottas, trečias L.Hamiltonas. Akivaizdžiai Lewisas šios kvalifikacijos metu stengiasi išlaikyti trečiąją poziciją.

15:22 val. P.Gasly bolidas patraukiamas iš trasos. Spėjama, kad koją pakišo variklio gedimas.

15:20 val. Prastos žinios „Toro Rosso“ komandai. Trasoje sustojo šios komandos pilotas Pierre Gasly.

15:18 val. Estebanas Oconas iš „Force India“ išsiveržia į 4 vietą.

15:12 val. Kova trasoje vyksta ir tarp Hamiltono bei Valtterio Bottas. Visgi Lewisas antros vietos neišlaiko ir ją užima kitas „Mercedes“ pilotas V.Bottas.

15:08 val. Po pirmųjų aštuonių minučių pirmauja Vettelis, antras Raikkonenas, trečias Hamiltonas.

15:04 val. Iškart po starto į priekį išsiveržė K.Raikkonenas. Tačiau jam nenusileidžia ir S.Vettelis, kuris jau po kelių ratų trasą įveikia per 1 min. 36.946 sek. ir išsiveržia į priekį. L.Hamiltonas kol kas trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius