Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės 1“ Kataro lenktynėse M.Verstappenas nepaliko neatsakytų klausimų

Pakankamai nuobodžiose sekmadienio lenktynėse Losailo trasoje neaplenkiamas buvo triskart pasaulio čempionas Maxas Verstapenas su „Red Bull“ automobiliu. Kartu olandas užfiksavo ir greičiausią ratą, varžybose gavęs 26 taškus. Kitas dvi apdovanojimų pakylos vietas užėmė du „McLaren“ sportininkai Oscaras Piastris ir Lando Norrisas.
Maxas Verstappenas laimėjo Kataro GP
Maxas Verstappenas laimėjo Kataro GP / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš Kataro GP etapą jau viskas buvo nuspręsta. Konstruktorių taurę „Red Bull“ komanda iškovojo dar Japonijoje, o čempiono titulą asmeninėje įskaitoje Maxas Verstappenas iškovojo šeštadienio sprinto lenktynėse. Tačiau buvo likę tik keli klausimai, iš kurių svarbiausias – kas laimės sekmadienio GP lenktynes?

Vienas iš svarbiausių klausimų – padangų mikroskopiniai pažeidimai, aptikti penktadienį ir šią problemą FIA palaikė pavojinga. Šeštadienį 12-13 posūkių junginyje teisėjai posūkio ribą pastūmėjo 80 cm toliau nuo „piramidinių“ kelkraščių ir uždraudė pilotams ją pervažiuoti.

Galiausiai FIA įpareigojo lenktynininkus varžybose su vienu komplektu padangų nuvažiuoti ne daugiau kaip 18 ratų, kitaip pilotams bus rodomos juodos vėliavos.

Lenktynes Verstappenas ir Russellas pradėjo iš pirmos eilės, Hamiltonas ir Alonso – iš antros. Perezui po šeštadienio avarijos bolidas buvo surinktas iš naujo, jam buvo pakeista jėgainė, todėl Sergio startavo iš serviso juostos. Carlosas Sainzas apskritai negalėjo dalyvauti lenktynėse dėl problemų su bolido degalų sistema.

Starte Verstappenas išsaugojo lyderio poziciją. Russellas ir Hamiltonas susidūrė, bandydami atakuoti Verstappeną, bet abu išlėkė iš trasos. Po lenktynių kaltę sau prisiėmė Lewisas. Russellas nuvažiavo iki boksų ir tęsė lenktynes. „Mane išmušė mano ekipos partneris“, - pasakė Hamiltonas radijo ryšiu. Trasoje pasirodė saugos automobilis.

Antrame rate dešimtukas buvo toks: Verstappenas-Piastris-Alonso-Leclercas-Oconas-Norrisas-Gasly-Tsunoda-Bottas-Hulkenbergas.

6 rate Hulkenbergas aplenkė Tsunodą kovoje dėl 8 vietos, bet teisėjai nubaudė Hulkenbergą 10 sek. už tai, kad jis starto metu užėmė Perezo poziciją.

Toliau varžybos vyko permainingai, tačiau Verstappenas neužleido savo pirmosios pozicijos. Verstappenui tai buvo gana lengvos lenktynės, nes „Red Bull“ bolidui greičiu neprilygo niekas.

Maxas laimėjo Katare, iškovodamas 49-tą pergalę karjeroje ir 14-tą šiame sezone. Pažymėtina, kad sezono debiutantas O. Paistris po vakarykščio laimėjimo sprinte, šiandien finišavo antras ir patvirtino geriausio naujoko vardą.

Po dviejų savaičių lenktynės vyks JAV, Ostino trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius