-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomioji statistika: kuo nustebino F1 Saudo Arabijos GP

Jūsų dėmesiui – keletas įdomių statistikos faktų po Saudo Arabijoje pasibaigusių lenktynių.
Saudo Arabijos Formulės 1 GP, Maxas Verstappenas
Saudo Arabijos Formulės 1 GP, Maxas Verstappenas / Imago / Scanpix nuotr.

Kvalifikacija

Laimėjęs kvalifikaciją Džedoje, Maxas Verstappenas iškovojo antrąją „pole“ šiame sezone ir 34-tą karjeroje, pagal šį rodiklį aplenkdamas Alainą Prostą ir Jimą Clarką – ir pateko į penktą vietą pagal šį reitingą absoliučioje įskaitoje „Formulės-1“ istorijoje.

Džeda – 20-toji trasa, kurioje Verstappenas iškovojo „pole“. Pagal šį rodiklį jis aplenkė Michaelį Schumacherį, bet nusileidžia Lewisui Hamiltonui, kuris kvalifikacijas yra laimėjęs 32-ejose skirtingose trasose.

Charlesas Leclercas kvalifikavosi antras, 34-tą kartą karjeroje startavęs iš pirmosios eilės, pagal šį rodiklį susilygindamas su Rubensu Barrichello.

Sergio Perezas pirmame trejetuke startavo tik antrą kartą po 19 GP etapų.

Oscaras Piastris antrus metus paeiliui Džedoje aplenkė savo kolegą Lando Norrisą. Jo penkta vieta – geriausias rezultatas „McLaren“ Džedos trasoje.

Georgeas Russellas kvalifikavosi septintas, aplenkdamas kolegą Lewisą Hamiltoną ketvirtą kartą paeiliui. Džedoje Russello dar nė karto neaplenkė jo kolega.

Pirmoje kvalifikacijos dalyje iš kovos iškrito tie patys sportininkai, kaip ir Bahreine.

Lenktynės

Maxas Verstappenas laimėjo Saudo Arabijos GP, iškovodamas antrą pergalę naujame sezone ir 56-tą karjeroje, šimtąjį kartą užlipdamas ant podiumo.

Maxui tai buvo devinta pergalė paeiliui ir tai „Formulės-1“ istorijoje - tai antroji tokia sėkminga serija. Lygiai tiek pat pergalių turėjo Sebastianas Vettelis nuo Belgijos iki Brazilijos 2013 metais, bet daugiau laimėjimų iškovojo Verstappenas pernai nuo Majamio iki Monzos.

Anksčiau nėra buvę, kad Verstappenas laimėtų du pirmus sezono etapus.

Iškovojusi 115 pergalių, „Red Bull“ aplenkė „Willliams“ ir dabar užima 4 vietą „Formulės-1“ istorijoje. Aukštesnėse pozicijoje yra tik - „Mercedes“ - 125 pergalės, „McLaren“ - (183) ir „Ferrari“ 243.

Sergio Perezas finišavo antras, o tai leido įtvirtinti „Red Bull“ ekipai 30-tą pergalingą dublį – ši komanda reitinge yra penkta pagal šį rodiklį.

Charlesas Leclercas lenktynes užbaigė trečias. „Ferrari“ yra vienintelė komanda, kuri, be „Red Bull“, yra lipusi ant podiumo 2024 metais.
Oliveris Bearmanas tapo trečiu jaunuoju pilotu, kuris gavo taškų „Formulės-1“ lenktynėse (18 metų 10 mėnesių ir 1 diena) po Lance'o Strollo (18 metų 7 mėnesiai ir 13 dienų) bei Maxo Verstappeno (17 metų 5 mėnesiai ir 29 dienos).

Bearmanas tapo 68-tuoju sportininku, kuris gavo taškų debiutinėse lenktynėse.

Lewisas Hamiltonas, užėmęs 9 vietą prie „Mercedes“ bolido vairo, gavo taškų visose ketveriose lenktynėse Džedoje, bet jau penktame etape nepatenka į geriausiųjų šešetuką.

Visi keturi pilotai iš Didžiosios Britanijos pirmą kartą nuo Prancūzijos GP 1968 metais uždirbo taškus vienose lenktynėse.

Finišavęs dešimtas, Nico Hulkenbergas uždirbo pirmąjį tašką „Haas“ komandai šiais metais. 13-toji Estebano Ocono vieta – geriausias „Alpine“ rezultatas šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius