-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandymų diena „Abu Dhabi Desert Challenge“: sudegusi „Toyota“, avarijos ir lietuvių nuotykiai

Brazilijos lenktynininkas Lucas Moraesas baigė pasirodymą labai ugningai - jo „Toyota Hilux“ užsiliepsnojo likus keliems šimtams metrų iki finišo. Laimei, lietuviai kol kas tęsia pasirodymą antrajame pasaulio čempionato W2RC etape.
Deganti L.Moraeso Toyota Hilux
Deganti L.Moraeso Toyota Hilux / Cross Country Rally News

Rezultatus rasite čia.

Svarbiausi dienos įvykiai

Abu Dabio trečiasis etapas tapo dideliu iššūkiu net ir labai patyrusiems pilotams. Rossas Branchas (Hero MotoSports) laimėjo FIM motociklų įskaitoje, tačiau bendroje įskaitoje dar reikia pasitempti.

Automobilių kategorijoje Nasseras Al Attiyah („Nasser Racing by Prodrive“) prarado lyderystę, tačiau iki pirmos vietos – labai nedaug. Įstrigę įduboje, Nasseras Al Attiyah ir Édouardas Boulangeris turėjo iškasti savo Hunterį be hidraulinių kėliklių pagalbos ir prarado daug laiko – apie 20 minučių.

Lucas Moraes („Toyota Gazoo Racing“) prieš pat finišo liniją užsiliepsnojo. Brazilas traukiasi iš ralio, o automobilis virto pelenų krūva. Jo kolega jaunasis Sethas Quintero iškovojo savo pirmąją pergalę „Ultimate“ klasėje

A.Jonesas ir R.Baciuška (abu Can-Am Factory) išlaikė lyderystę „Challenger“ klasėje.

Yasiras Seaidanas (MMP) iškovojo pergalę iš SSV kategorijoje ir išsiveržė į priekį.

Rally Raid News nuotr./Yacopini ir Prokopo susidūrimas
Rally Raid News nuotr./Yacopini ir Prokopo susidūrimas

Kitas incidentas – Juanas Cruzas Yacopini („Overdrive Racing“), iš trečios vietos bandės pakilti į pirmąją, kopos papėdėje įvažiavo į šoną Martinui Prokopui (Orlen Jipocar). Čekas bandė vėl pradėti judėti, bet jį kliudė ir Denisas Krotovas („Overdrive Racing“). Šis incidentas Yacopini kainavo dvidešimt minučių.

Rokas Baciuška: buvo įdomi diena

Trečiasis „Abu Dhabi Desert Challenge“ greičio ruožas dalyviams vėl nepagailėjo iššūkių – vis sudėtingesnio lygio kopomis teko važiuoti beveik 300 kilometrų, o po netikėto naktinio lietaus dykumoje matomumas nebuvo pats geriausias. Stabiliai link pagrindinio tikslo judantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano trasą šiandien įveikė per 3 val. 48 sek. ir vėl finišą pasiekė antri.

VIDEO: Roko Baciuškos komentaras po Abu Dhabi Desert Challenge trečiojo ruožo

Šiemet jau aukštesnėje bagių klasėje dėl pasaulio čempiono vardo kovojantį lietuvį aplenkė tik 2024-ųjų Dakaro laimėtoja Cristina Gutierrez, tuo tarpu Abu Dabio bendroje įskaitoje kol kas lyderiaujantis komandos draugas Austin Jones ketvirtadienį pralaimėjo R. Baciuškai vos 1 min. 27 sek.

„Įdomesnė diena – pirma sekcija, iki degalų užpylimo zonos, buvo itin greita, o likusią trasos dalį iki finišo sudarė vien stačios kopos. Tikrai pavojingos, keletąkart vos neapsivertėm“, – pasakojo R. Baciuška.

Kol kas antroje vietoje bendroje „Abu Dhabi Desert Challenge“ ir pasaulio čempionato rikiuotėse esantis lenktynininkas pridūrė, kad jų ekipažas važiuoja savu tempu, nes žino persistengimo kainą.

„Čia Abu Dabyje viskas kasmet išties panašu, bet va praėjusią naktį sulaukėm lietaus, kas buvo keista. Dar dvi dienos – nekantraujam sužinoti, ką desertui paruošė organizatoriai“, – pozityvu dalinosi dukart pasaulio ralio-reidų SSV klasėje čempionas.

Penktadienį dalyvių lauks priešpaskutinis greičio ruožas Mezairos mieste, o šeštadienį pervažiavimas į Abu Dabį, kur ir vyks apdovanojimų ceremonija. Per penkis greičio ruožus lenktynininkams viso reikės nuvažiuoti apie 2000 kilometrų.

Nerimantas Jucius: džiaugiuosi šia diena

„Startavau 8-oje pozicijoje. Pajutęs tokį gerą sukibimą negalėjau nepasimėgauti. Per pirmuosius 20 km pavijau priekyje 3 min. startavusį sportininką, jį aplenkiau ir atsiplėšiau.

Įveikus 100 km pylėme degalų, turėjome keletą minučių atsikvėpti.
Likusieji 152 km buvo ypač greitos sekcijos, vietomis greitis virš 150 km/val. ir netoli pabaigos ruožo – desertui koks 20 km smėlėtos, sausos, didelės kopos, kuriose tolumoje pamačiau dar vieną varžovą.
Pavyko prie jo priartėti ir jį aplenkti“, – komentavo Rally 2 klasėje penktas finišavęs lietuvis.

Motociklininkas Mykolas Paulavičius: gavau teisėjų pagyrimą

„Na ir dienelė... Finiše gavau pagyrimą iš teisėjų, nes daug kas neįveikė trasos. Tai buvo toks išgyvenimas. Užleidau kelias pozicijas, bet matosi, kad kai kurie bičiukai gyvena dykumoje. O nuovargis tikrai jaučiasi, rankos tirpsta“, – finiše dalijosi emocijomis M.Paulavičius, užėmęs 26 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius