Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspūdingoje „Rally Visaginas 2024“ finišo atomazgoje triumfavo svečiai iš Estijos

Nuostabią šeštadienio popietę, apie aštuoniasdešimt Lietuvos automobilių ralio sprinto (LARSČ) bei svečių ekipažų startavo „Rally Visaginas 2024“.
„Rally Visaginas 2024“ akimirkos
„Rally Visaginas 2024“ akimirkos / Armando Knezio nuotr.
Temos: 2 Ralis Autosportas

Kova iki paskutinio kilometro vyko tiek tarp LARSČ dalyvių, tiek tarp svečių, nors pastariesiems šios varžybos buvo tik treniruotė. Po 56 kilometrų itin aštrios kovos Visagino krašto keliais, ralio nugalėtoju tapo Egonas Kauras, paskutiniuose greičio ruožuose Visagino miesto gatvėmis aplenkęs Giedrių Notkų, kurį sulėtino technikos gedimas.
Prieš pat ralio startą visų akys krypo daugiausiai į keturis lenktynininkus iš kurių buvo tikėtasi, jog jie lips ant aukščiausiojo apdovanojimų pakylos laiptelio. Lietuvą atstovavo Giedrius Notkus bei Nedas Radišauskas, kurie abu vairavo identiškus „Škoda Fabia R5“ automobilius.

Kitoje barikadų pusėje – du Lietuvoje „MV Sport“ kolektyvo pagaminti „Hyundai i20 VRT“ automobiliai už kurių vairų sėdėjo itin garsūs kviestiniai svečiai iš Estijos bei Suomijos – Egonas Kauras bei Teemu Asunmaa. Deja pastarasis jau pačioje ralio pradžioje susidūrė su variklio aušinimo problemomis. Lekiant ralio kilometrams dėl bendros įskaitos nugalėtojo vardo kova išsikristalizavo tarp Giedriaus Notkaus bei Egono Kauro. Taip jau nutiko, jog nuo pat trečio greičio ruožo priekyje buvęs lietuvis susidūrė su automobilio problemomis pačiame ralio gale. Tuo pasinaudojo puikiai Visagino miesto gatvėmis suvažiavęs estų ekipažas, kuris nuskynė pergalę ir žieminiame LARSČ etape, lygiai taip pat kovodamas Giedriumi Notkumi.

Paskutinę podiumo vietą užtikrintai pasiėmė Nedas Radišauskas, kuriam tai buvo debiutas su naujai nusipirktų „Škoda Fabia R5“ automobiliu, kurį jis įsigijo iš taip pat šiame ralyje dalyvavusio esto Kasparo Kasari. Estas šiame ralyje taip pat debiutavęs su nauju, „Ford Fiesta Rally2“ automobiliu, finišavo iš karto už Nedo – ketvirtoje pozicijoje. Tiesa šią poziciją Kasparas Kasari išlošė tik pačiame paskutiniame greičio ruože.

Lygiai taip pat viena pozicija aukštyn pakilo ir latviai Kalvis Blūms su Raimonds Zeiluks vairuojantys ne pirmos jaunystės „Mitsubishi Lancer Evolution VI“. Šių dviejų svečių šoktelėjimas pozicijomis aukštyn įvyko tik dėl to, jog jaunųjų Irmanto bei Edvino Buivydų „Ford Fiesta N5“ automobilis kliudė šalia kelio buvusią kliūtį ir apgadino automobilį. Nepaisant to, turbūt vienareikšmiškai Irmantui ir Edvinui galima skirti „Driver of the rally“ nominaciją – jiedu beveik be treniruočių pirmą kartą karjeroje vairuodami 4WD techniką parodė įspūdingą greitį viso ralio metu.

Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato įskaitoje triumfavo Benas Šimkus su Vaidu Pauliku, kurie pilotavo „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ automobilį. Įsiveržęs į priekį nuo pat pirmojo greičio ruožo „Gevara Punks Racing Team“ ekipažas šios pozicijos nebeužleido niekam visą likusią dieną. Į nugarą su „Subaru Impreza GT“ automobiliu Benui kvėpavo svečiai iš Latvijos Andris Spilva su Mārtiņš Krieviņš.

Visgi dėl dvidešimties sekundžių baudos ir nepakartojamo Marko Buteikio bei Deimanto Gajausko pasirodymo miestiniame greičio ruože, latviai nukrito į trečią vietą, kuria džiaugėsi jau minėtas Marko bei Deimanto ekipažas. Jaunieji ukmergiškiai vairuojantys „BMW MKR“ automobilį, visą dieną kovojo nuostabioje BMW automobilių trikovėje kartu su Klaudu Bučinsku / Pauliumi Gutausku bei Dariumi Sukacku / Ernestu Česoku. 2-4 vietas po ralio finišo skyrė vos 5 sekundės.
Trečiasis Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionatas vyks Kelmėje, po „Rally Žemaitija“ vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius